Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Bahtınur Taşcı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Meyve ve sebzelerin bileşimi, Meyve ve sebzelerde görülen bozulmalar, Meyve suyu, Salça üretim teknolojisi, Konserve ürünlerin üretimi, Reçel ve marmelat üretim teknolojisi, Meyve ve Sebzelerin Soğukta Muhafaza Teknolojisi Meyve ve Sebzelerin Dondurarak Muhafaza Teknolojisi, Kurutma Teknolojisi<br />

Dersin İçeriği

1. Cemeroğlu, B., Yemenicioğlu, A., Özkan, M., “Meyve ve Sebzelerin Bileşimi ve Soğukta Depolanmaları”, Gıda Teknolojisi Derneği, (2001). 2. Cemeroğlu, B., Karadeniz, F., “Meyve Suyu Teknolojisi”, Gıda Teknolojisi Derneği, (2001). 3. Cemeroğlu, B., Karadeniz, F., Özkan, M., “Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi”, Gıda Teknolojisi Derneği, (2001).

Dersin Amacı

Meyve Sebze ürünlerinin üretim teknolojilerinin açıklanması, öğrencilere meyve sebze üretimini tasarlayabilme ve yorum getirebilme özelliklerinin kazandırılması

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
2 Meyve ve sebzelerde görülen bozulmalar
3 Meyve ve Sebzelerin İşlenmesinde Kullanılan Ön İşlemler
4 Meyve ve Sebzelerin Soğukta Muhafaza Teknolojisi
5 Meyve ve Sebzelerin Dondurarak Muhafaza Teknolojisi
6 Kurutma Teknolojisi
7 Konserve Üretim Teknolojisi
8 Ara sınav
9 Konservelerde Görülen Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Bozulmalar
10 Salça Üretim Teknolojisi
11 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi, Berrak Meyve Suyu üretimi
12 Turunçgil Suları Üretimi
13 Sebze Suları Üretimi
14 Pastörizasyon ve Sterlizasyon Yöntemleri
15 Reçel ve Marmelat Üretim Teknolojisi
16 Final Sınavı