Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Ödev
Dersin İçeriği
Öztan, A., 2003. Et Bilimi ve Teknolojisi. Gıda Mühendisleri Odası Yayınları, Yayın No:1. Ankara
Gökalp, H. Y., Kaya, M. ve Zorba, Ö., 2002. Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üniversitesi Yayınları No:786. Erzurum
Gülyavuz, H. ve Ünlüsayın, M., 1999. Su ürünleri işleme teknolojisi. Süleyman Demirel Üniversitesi. Su Ürünleri Fak. Ders Kitabı.
Aberle, E. D., Forrest, J. C., Gerrard, D. E., Hedrick, H. B., Judge, M. D., Merkel, R. A., 2001. Principles of Meat Science. Kendall/Hunt Publishing. England.
Dersin Amacı
Et teknolojisi dersi, kasın ete dönüşümü süresince oluşan değişimleri ve bu değişimlerin etin özellikleri üzerine etkisini, farklı et ürünleri işleme tekniklerinin, üretimlerde kullanılan katkıların, alet ve ekipmanların fonksiyonlarının ve depolama koşullarının öğrenilmesini amaçlamaktadır