Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Lipidlerin genel yapısı, Bitkisel Yağların Sınıflandırılması,Yağlı tohumların depolanması ve ön işlemler, Yağ ekstraksiyon yöntemleri,Ham yağ rafinasyon işlemi, Zeytinyağı üretim teknolojisi, Ayçiçek Yağ teknolojisi
Margarin üretim teknolojisi
Dersin İçeriği
1. Fikri Başoğlu, 2012. Yemeklik Yağ Teknolojisi. Dora Yayıncılık.
2. Sebahattin Nas, Hüsnü Yusuf Gökalp, 2017.Bitkisel Yağ Teknolojisi, Sidas Yayıncılık
3. Muammer Kayahan 2005. Yemeklik Yağ Rafinasyon Teknolojisi, TMMOB.
Dersin Amacı
Bitkisel yağların temel kimyasal yapısı, bitkisel yağ kaynakları ve yağ üretim teknolojilerini anlamaya ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.