Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Dr. Bahtınur Taşcı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Omaye ST. (2004). Food and Nutritional Toxicology (Edited by), CRC press. Lu FC.,Kacew S. (2009) Lu's Basic Toxicology , Fundamentals, Target Organs and Risk Assessment, (Edited by), Fifth Edition,CRC press. Rivas EO. (2009)Processing Effects on Safety and Quality of Foods (Edited by), CRC press.

Dersin İçeriği

Besin güvenliğini tehdit eden fiziksel, kimyasal ve biyolojik etmenlerle besine bulaşma yolları, sağlık üzerine etkileri, önlenmesi

Dersin Amacı

Besin güvenliğini tehdit eden fiziksel, kimyasal ve biyolojik etmenlerle besine bulaşma yolları, sağlık üzerine etkileri, önlenmesi, ilgili yasal düzenlemelerdir

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Besin Güvenliğine Giriş
2 Gıda güvenliğinde biyolojik, fiziksel, kimyasal tehlikeler ve bu tehlikelerin önlenmesi,
3 Gıda güvenliğinde biyolojik, fiziksel, kimyasal tehlikeler ve bu tehlikelerin önlenmesi,
4 Gıda güvenliği yönetimi ve gıda güvenliğinin sağlanmasında yetkili/resmi kurumlar
5 Gıda güvenliğinde gıda-mikroorganizma ilişkileri
6 Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar
7 Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar
8 ara sınav
9 Mikroorganizmaların bulaşma kaynakları
10 Gıdaların hazırlanması, pişirilmesi ve servinde dikkat edilecek noktalar
11 Gıdaların satın alınması ve depolanmasında dikkat edilecek noktalar
12 Personel hijyeni
13 Gıda İşletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon
14 Besinlerde pişirme ile oluşan toksik öğeler
15 Besin güvenliğini bozan etmenlerin sağlık üzerine etkileri
16 Fİnal Sınavı