Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Özlem Yaşar *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Articulation & Phonology in Speech Sound Disorders: A Clinical Focus, Jacqueline Bauman-Waengler (2020) (Sixth Edition), Pearson. Developmental Phonological Disorders: Foundations of Clinical Practice, Susan Rvachew, Françoise Brosseau-Lapré (2018 (Second Edition), Plural Publishing.

Dersin İçeriği

Bu ders, konuşma sesi kavramını üretim ve algılama boyutu üzerinden tanımlama, normal fonolojik gelişim, konuşma sesi bozukluklarının klinik özellikleri, sınıflandırılması, nedenleri, spesifik vakalarda konuşma sesi bozuklukları, konuşma sesi bozuklukları ve eşlik edebilecek bozukluklar, konuşma sesi bozukluklarının akademik ve sosyal yaşama etkileri, konuşma sesi bozukluklarında dil ve konuşma terapistlerinin rol ve sorumlulukları konularını içermektedir.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, konuşma sesi bozukluklarının tanımlanması, sınıflandırılması, nedenleri, konuşma sesi bozuklukları ve eşlik edebilecek diğer bozukluklar, konuşma sesi bozukluklarının akademik ve sosyal yaşama etkileri, konuşma sesi bozukluklarında dil ve konuşma terapistinin rol ve sorumlulukları hakkında bilgi kazandırmaktır.

Bu derse ait ders notu ders içeriği girilmemiş!