Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Kübra İnan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kummer, A. Cleft Palate and Craniofacial Anomalies: Effects on Speech and Resonance., Delmar, NewYork, 39-69, 2014. Howard, S., Lohmander, A., Cleft Palate Speech: Assessment and Intervention, Wiley-Backwell, Oxford&West Sussex, 2011.

Dersin İçeriği

Bu ders, normal ve anormal kraniofasiyel özellikler: anatomi ve fizyoloji, dudak damak yarıklığında sınıflama, dudak damak yarıklığında embriyolojik gelişim, yenidoğanda görülecek beslenme problemleri, damak yarıklığında ortodontik girişimler, değerlendirme ve müdahalede ekip yaklaşımı, dudak damak yarığında dil, biliş ve sesbilgisel gelişim, dudak damak yarığına özgü konuşma sesi sorunları, rezonans bozuklukları ve velofarengeal disfonksiyon, dudak damak yarıklığında aletsel olmayan değerlendirme prosedürleri, dudak damak yarıklığında aletsel değerlendirme yöntemleri, yarık damağa ve velofarengeal disfonksiyona cerrahi müdahale, dudak damak yarıklığında terapi, girişim prosedürü: konuşma, rezonans ve velofarengeal disfonksiyon; konularını içermektedir.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, dudak damak yarığına bağlı olarak gelişen dil ve konuşma sorunlarını tanılama, değerlendirme ve terapisi hakkında kazanım sağlamasıdır.

Bu derse ait ders notu ders içeriği girilmemiş!