1 |
Canlıların genel özellikleri hakkında bilgi verme |
|
Laboratuvardaki güvenlik kuralları ve uygulama teknikleri hakkında bilgi verme, Işık mikroskobu ve kısımlarını öğrenme |
|
2 |
Hücrenin kimyasal bileşenleri; inorganik bileşenler |
|
Hayvansal dokuların sınıflandırılması
Epitel dokunun yapısı ve görevleri |
|
3 |
Hücrenin kimyasal bileşenleri; organik bileşenler, karbohidratlar ve lipitler |
|
Bağ dokunun yapısı ve görevleri |
|
4 |
Proteinler ve nükleik asitler |
|
Kıkırdak ve kemik dokunun yapısı ve görevleri |
|
5 |
Enzimler |
|
Kan dokunun yapısı ve görevleri |
|
6 |
Prokaryotik ve ökaryotik hücreler |
|
Kas dokunun yapısı ve görevleri |
|
7 |
Hayvan hücrelerinin yapısı, hücre teorisi |
|
Sinir dokunun yapısı ve görevleri |
|
8 |
Hayvan hücrelerindeki organeller |
|
pH nın enzim aktivitesine etkisi |
|
9 |
Ara sınav |
|
|
|
10 |
Mitoz ve mayoz bölünme |
|
Sıcaklığın enzim aktivitesine etkisi |
|
11 |
Spermatogenez ve Oogenez |
|
Canlı dokularda enzim aktivitesinin belirlenmesi |
|
12 |
Üreme ve gelişme (I) |
|
Eritrositlerin izotonik, hipertonik ve hipotonik ortamda incelenmesi |
|
13 |
Üreme ve gelişme (II) |
|
Besin maddelerinde protein, karbohidrat ve lipit analizi |
|
14 |
Glikoliz, krebs döngüsü, elektron taşıma sistemi |
|
Laboratuvar çalışmalarının genel tekrarı |
|
15 |
Protein sentezi, genetik kod |
|
Laboratuvar sınavı |
|