Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Harun Özer *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

C., Eliot, 2003. The New Organic Grower. Textbook. S., Karl, 2002. Successfull Small-Scale Farming: An Organic Approach. Textbook. Related articles (periodicals) and web sites.

Dersin İçeriği

Giriş, organik tarımın tarihçesi, organik olarak yetiştirmenin sebepleri, yer seçimi ve toprak hazırlığı, ürün rotasyonu, kompostlama, malçlama, organik gübreler, organik yollarla bitki koruma, bahçe bitkilerinin organik yetiştirme metodları, hasat, hazırlama ve pazarlama, organik olarak yetiştirilen bahçe bitkilerinin besin değerleri.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı açıkta ve örtü altı yetiştiriciliğinde organik sebze yetiştiriciliğinde mevcut ve yeni gelişmeleri öğrencilerin uygulayabilir duruma gelmesi

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş ve organik tarımın tarihçesi, Açıkta ve örtüaltında organik tarımın genel kavramları
2 Organik tarımın ilkeleri ve amaçları, Organik olarak yetiştirilen tarımsal ürünlerin önemi
3 Organik tarımın gelişim süreci, organik tarım kanunu yönetmeliği ve Organik tarım sertifikasyon sistemi
4 Organik sebze yetiştirme teknikleri
5 Organik sebze yetiştiriciliğinde yer seçimi ve toprak hazırlığı
6 Malçlama ve organik malç olarak kullanılabilecek materyaller Malçlama ve organik malç olarak kullanılabilecek materyaller
7 Organik kökenli gübreler. Tarımsal atıkların oganik gübre olarak kullanılması Organik kökenli gübreler. Tarımsal atıkların oganik gübre olarak kullanılması
8 Kompost yapılabilecek materyaller, kompost hazırlama ve kullanımı Kompost yapılabilecek materyaller, kompost hazırlama ve kullanımı
9 Ara sınav
10 Organik sebze yetiştirme teknikleri
11 Organik ürünlerin hasadı
12 Organik yollarla bitki koruma
13 Organik ürünlerin hasadı