Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Bülent Köse *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

-Winkler, A.J.ve ark.1974. General Viticulture. Univ.Calif.Press, p:710. -Weaver, R.J.1976. Grepe Growing. John Wiley and Jons, p:371. -Coombe, B.G. and Dry, P.R.1992 Viticulture (Vol.1,2) Winetitles, Adelaide -Uzun, İ. 1996. Bağcılık. Akdeniz Üniversitesi Basımevi, 171 s, Antalya. -Yerli ve yabancı makaleler - Kütüphane online veri tabanı

Dersin İçeriği

Islah edilen yeni üzüm çeşitleri ve asma anaçlarının tanıtılması, yetiştiricilik sistemlerinde güncel gelişmelerin takibi, ıslah ve biyoteknolojik çalışmalara meydana gelen ilerlemeer hakkında bilgi verilmesi.

Dersin Amacı

Bağcılıkta meydana gelen yenilikleri takip etmek, bağcılığın mesleki anlamdaki önemini kavratarak, gerekli teknik altyapıyı sağlamak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Bağcılığa Giriş ve Genel Kavramlar
2 Ampelografi
3 Sofralık Üzüm Çeşitlerine Giriş
4 Önemli Sofralık Üzüm Çeşitleri
5 Şaraplık Üzüm Çeşitlerine Giriş
6 Önemli Şaraplık Üzüm Çeşitleri
7 Kurutmalık Üzüm Çeşitlerine Giriş
8 Türkiye’de ve Dünyada Önemli Kurutmalık Çeşitler
9 Yeni Islah Edilen Üzüm Çeşitleri
10 Asma Anaçları ve Kullanım Amaçları
11 Modern Bağcılık Sistemleri
12 Bağcılıkta Biyoteknolojik Gelişmeler
13 İklim Değişikliği ve Bağcılık
14 Genel Değerlendirme ve Uygulama