Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Mustafa Olfaz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Alpan, O.,1991. Sığır Yetiştiriciliği ve Besiciliği. AÜ Vet. Fak. Zootekni Ana Bilim Dalı. Ankara 2. Yamak, U., 2018. Zootekni. OMÜ Ziraat Fakültesi. Zootekni Bölümü. Samsun 3. Şekerden, Ö., 2013. Örneklerle Hayvancılık Fizibilite Raporu ve Projeleri Hazırlama Tekniği. Hasad yayıncılık. İstanbul 4. Kaymakçı, M., 2006. Keçi Yetiştiriciliği. Genişletilmiş İkinci Baskı. İzmir. 5. Kaymakçı, M., 2006. İleri Koyun Yetiştiriciliği. Genişletilmiş İkinci Baskı. İzmir.

Dersin İçeriği

1. Genel olarak üretim planlaması nasıl yapılır.<br />2. Çiftlik kurulurken arazi seçiminde nelere dikkat edilmelidir.<br />3.Bir çiftlik kurulum aşamasında barınak seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir.<br />4. Süt sığırı yetiştiriciliği işletmelerinde üretim planlaması<br />5. Besi sığırı yetiştiriciliği işletmelerinde üretim planlaması<br />6. Broiler işletmelerinde üretim planlaması<br />7. Yumurtacı tavuk işletmelerinde üretim planlaması<br />8.Hindi üretim işletmelerinde üretim planlaması<br />9. Koyun yetiştiriciliği işletmelerinde üretim planlaması<br />10. Keçi yetiştiriciliği işletmelerinde üretim planlaması<br />11. Ara sınav<br />12. Manda Süt yetiştiriciliği işletmelerinde üretim planlaması<br />13. Genel değerlendirme

Dersin Amacı

Zootekni faaliyeti içinde yer alan sığır, koyun, keçi,manda, hindi ve tavuk gibi hayvanların üretim planlaması yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda öğrencileri geliştirmek tir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 1. Genel olarak üretim planlaması nasıl yapılır.
2 2. Çiftlik kurulurken arazi seçiminde nelere dikkat edilmelidir.<
3
4
5
6 6. Broiler işletmelerinde üretim planlaması
7 7. Yumurtacı tavuk işletmelerinde üretim planlaması
8 8.Hindi üretim işletmelerinde üretim planlaması
9 9. Koyun yetiştiriciliği işletmelerinde üretim planlaması
10 10. Keçi yetiştiriciliği işletmelerinde üretim planlaması
11 11. Ara sınav
12
13 13. Genel değerlendirme