Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Evren *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Evren, M., 2024. Gıda Sanayinde Su. Ders Notu Su Teknolojisi. Hayri Yalçın ve Metin Gürü. Palme Yayıncılık. 2002. Endüstriyel Atıksu Arıtımı. Editörler: Abdurrahman Tanyolaç ve Serdar S. Çelebi. TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi. 1992.

Dersin İçeriği

Çeşitli gıda sektöründe su gereksinimi. Sularda aranan özellikler. Su miktarını azaltmaya yönelik uygulamalar. Atık suların bileşimi ve çevre kirletici etkisi, atık sudan yararlanma ve atıkların arıtılması yöntemleri.

Dersin Amacı

Çeşitli gıda sektöründeki su gereksinimini incelemek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş
2 Çeşitli gıda sektöründe su
3 Gıda sektöründeki su gereksinimini
4 Su kirliliği ve su ortamlarının kirlenmesi
5 Sularda kirleticiler ve sınıflandırılması
6 Atık sular ve arıtma teknikleri
7 Sularda aranan özellikler
8 Atık suların bileşimi
9 Ara sınav
10 Et endüstrisinde su kullanımı
11 Süt endüstrisinde su kullanımı
12 Meyve-sebze endüstrisinde su kullanımı
13 Tahıl endüstrisinde su kullanımı
14 Diğer gıda endüstrilerinde su kullanımı
15 Su mevzuatı