Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hasan Temiz Prof. Dr. Fehmi Yazıcı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

M. Üçüncü. 2018. Süt ve Mamülleri Teknolojisi. SİDAS

Dersin İçeriği

Tanım ve standartlar, sütüm temini, sütün işlenmesi, pastörize süt, sterilize süt

Dersin Amacı

Sütün temini, işlenmesi ve içme sütü teknolojisinin kavranması

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Çiğ süt ce içme sütü tebliğleri
2 Çiğ süt kalitesi
3 Ticari öneme sahip sütler
4 Çiğ sütün toplanması
5 Süt toplama merkezleri
6 Sütün temizlenmesi ve yağının ayrılması
7 Sütün homojenizasyonu
8 Sütün standardizasyonu
9 Arasınav
10 Sütün ısıtılması
11 Pastörize süt (I)
12 Pasörize süt (II)
13 Sterilize süt (I)
14 Sterilize süt (II)