Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Tayar, M., Hecer, C. (2016). Hazır Yemek Sistemleri. 2. Baskı, Dora Yayıncılık, Bursa, 385 s.
2. Beyhan, Y. (2023). Toplu Beslenme Sistemlerinin Yönetim ve Organizasyonu. 3. Baskı, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, 464 s.
3. Rande, W. L. (1995). Introduction to Professional Food Service. New York: John Wiley, p. 296.
Dersin İçeriği
Hazır yemek sektöründe geleneksel ve yenilikçi uygulamalar; Toplu beslenme sistemi ve yönetimi, Planlama stratejisi, temel işlemler ve organizasyonu; Menü ve süreç planlama ve malzeme kontrolü; Mutfak operasyonlarının yönetimi, iş akışı ve planlaması, personel eğitimi; Tesis tasarımı ve ekipmanların çalışma prensipleri; Personel operasyonel güvenliği ve sağlık koşulları; Gıda güvenliği sistemleri; Kalite yönetim sistemleri.