Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Evren Doç. Dr. Nilgün Özdemir *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Gıda Biyoteknolojisi Editör: Necla Aran ; Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık ; Öne Çıkan Bilgiler. İlk Baskı Yılı: 2012. Dil: Türkçe. Tüm Özellikleri Gör ; İlk Baskı Yılı: 2012 Evren, M., 2024. Gıda Sanayinde Biyoteknolojik Uygulamalar. Ders Notu<br />Biyoteknoloji. Mustafa Arda. KÜKEM.<br />Teknik ve Endüstriyel Mikrobiyoloji. Hilmi Pamir. A.Ü. Ziraat Fak. 1978

Dersin İçeriği

Biyoteknolojik yöntemlerle üretilen gıdaların tanıtımı ve sınıflanması, gıda sanayii için kültür üretim yöntemleri, ekmek mayası teknolojisi, fermentasyon sanayileri için kültür üretimi ve dağıtım organizasyonları.

Dersin Amacı

Dersin amacı, biyoteknolojinin gıda sektöründeki uygulamalarını anlamayı, gıda üretiminde kullanılan mikroorganizmalar, enzimler ve biyoteknolojik süreçler hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlar. Bu ders, gıda biyoteknolojisinin yenilikçi çözümler sunmadaki rolünü ve sürdürülebilirlik açısından önemini vurgular.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Biyoteknolojiye giriş, klasik ve modern biyoteknoloji
2 Nükleik asitlerin yapısı
3 DNA replikasyonu, polimeraz zincir reaksiyonu
4 Genler ve fonksiyonları. Protein sentezi
5 Genetik mühendisliğinde kullanılan teknikler
6 Rekombinat DNA teknolojisi
7 Genetiği değiştirilmiş organizmalar
8 Biyoteknolojik ürünlerin endüstriyel üretimleri
9 Ara sınav
10 Biyoreaktörler ve ürün saflaştırma
11 Fermentasyon kinetiği
12 Enzim teknolojisi
13 Gıda endüstrisinde biyoteknolojik uygulamalar
14 Gıda endüstrisinde biyoteknolojik uygulamalar
15 Atık su arıtma sistemleri
16 final
17 .
18 .
19 .
20 .
21 .