Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Gıda Biyoteknolojisi Editör: Necla Aran ; Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık ; Öne Çıkan Bilgiler. İlk Baskı Yılı: 2012. Dil: Türkçe. Tüm Özellikleri Gör ; İlk Baskı Yılı: 2012
Evren, M., 2024. Gıda Sanayinde Biyoteknolojik Uygulamalar. Ders Notu<br />Biyoteknoloji. Mustafa Arda. KÜKEM.<br />Teknik ve Endüstriyel Mikrobiyoloji. Hilmi Pamir. A.Ü. Ziraat Fak. 1978
Dersin İçeriği
Biyoteknolojik yöntemlerle üretilen gıdaların tanıtımı ve sınıflanması, gıda sanayii için kültür üretim yöntemleri, ekmek mayası teknolojisi, fermentasyon sanayileri için kültür üretimi ve dağıtım organizasyonları.
Dersin Amacı
Dersin amacı, biyoteknolojinin gıda sektöründeki uygulamalarını anlamayı, gıda üretiminde kullanılan mikroorganizmalar, enzimler ve biyoteknolojik süreçler hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlar. Bu ders, gıda biyoteknolojisinin yenilikçi çözümler sunmadaki rolünü ve sürdürülebilirlik açısından önemini vurgular.