Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hasan Temiz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Wessinger, L. 1982. (Çeviren: Yetişmeyen, A. 1998). Süt fabrikalarında teorik ve pratik hesaplamalar. Verlag Th.Mann KG.Gelsenkirchen-Buer. ISBN:3-87875-008-0. 103 Sayfa. 2. Aşıkoğlu, R. 1995. Yatırım ve proje değerlemesi (Fasikül 2, Editör: Semih Büker). T.C. Anadolu Üniversitesi, Yayın No: 827. 3. Büker, S., Aşıkoğlu, R. 1995. Yatırım ve proje değerlemesi (Fasikül 1, Editör: Semih Büker). T.C. Anadolu Üniversitesi, Yayın No: 827

Dersin İçeriği

Dersin ilk bölümünde süt Tesisi kurulumunda ön mühendislik çalışması, fizibilite raporu hazırlanmasında dikkat edilecek konular, projenin ekonomik değerlendirilmesi ele alınacaktır. İkinci bölümünde işletmede organizasyon, mühendis - işletmeci – yönetici kavramları, işletmelerde organizasyon şemaları, bireylerde karar alma ve yaratıcılık özellikleri işlenecektir.

Dersin Amacı

Süt Endüstrisinde tesis kurulumu sırasında dikkat edilecek konular ve tesis kurulduktan sonra işletme kavramı, çalışanlar, motivasyon ve ekip çalışması konusunda bilgilerin verilmesi amaçlanmıştır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş, süt endüstrisinin önemi
2 Süt tesisi projesi hazırlıkları
3 Ön mühendislik çalışması
4 Fizibilite raporu hazırlama - 1
5 Fizibilite raporu hazırlama - 2
6 Projenin ekonomik değerlendirilmesi
7 Projeye ilişkin hesaplamalar
8 Ara sınav
9 İşletmelerde organizasyon
10 Mühendis –işletmeci – yönetici kavramları
11 İşletme yönetiminde modeller - 1
12 İşletmelerde bireylerin yaratıcılık özellikleri
13 İşletmede karar alma
14 İşletmelerde bireylerin yaratıcılık özellikleri
15 İşletmelerde performans