Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Alasalvar, C., Miyashita, K., Shahidi, F., Wanasundara, U. (2010). Handbook of Seafood Quality, Safety and Health Applications. ISBN: 978-1-405-18070-2, Wiley-Blackwell, 576 p.
2. Varlık, C., Özden, Ö., Erkan N., Üçök Alakavuk D. (2007). Su Ürünlerinde Kalite Kontrol. İstanbul Üniversitesi Yayın No: 4662, Fakülte Yayın No: 8, ISBN: 975-404-771-5, İstanbul, 202 s.
3. Varlık C., Uğur, M., Gökoğlu, N. ve Gün, H. 1993. Su Ürünlerinde Kalite Kontrol İlke ve
Yöntemleri. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No: 17, İstanbul, 174 s.
Dersin İçeriği
Kalite ve kalite kontrolünün esasları, taze ve işlenmiş su ürünlerinde kalite kriterleri ve kalite kontrolü, su ürünleri işletmelerinde kalite kontrolü, su ürünleri işletmelerinde kalite yönetim sistemlerinin uygulanması
Dersin Amacı
Dersin amacı, taze ve işlenmiş su ürünleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek, kaliteli bir üretim için gerekli kontrolleri yapabilme kabiliyeti kazandırmak ve su ürünlerinin üretiminde karşılaşabilecekleri sorunlara pratik ve etkili çözümler üretebilmelerini sağlamaktır.