Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders notu

Dersin İçeriği

Taze et teknolojisinin üretim yöntemleri, saklanmaları, biyokimyasal değişimleri, satış şartları vb

Dersin Amacı

Taze etlerin hazırlanması, çeşitleri, biyokimyasal değişimlerini bilmek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kesim öncesi canlı hayvan muayenesi ve kalite özellikleri
2 Kesim yöntemleri ve karşılaşılan sorunlar
3 Kesim yöntemleri ve karşılaşılan sorunlar
4 Taze etlerde kalite kriterleriKesim yöntemlerinin et kalitesine etkileri
5 Taze etlerde kalite kriterleri
6 Karkas kalitesinin belirlenmesi
7 Karkas parçalama ürünleri ve parça etlerin kalite kriterleri
8 Karkas parçalama ürünleri ve parça etlerin kalite kriterleri
9 Taze etlerin kalite özellikleri
10 Taze etlerin muhafaza şartları ve etlerin kalitesi üzerine etkileri
11 Taze etlerin muhafaza şartları ve etlerin kalitesi üzerine etkileri
12 Taze etlerde bozulma çeşitleri ve alınması gereken önlemler
13 Taze etlerde bozulma çeşitleri ve alınması gereken önlemler
14 Taze etlerin ambalajlanma çeşitleri