Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Evren, M., 2024. Kimyasal Mikrobiyoloji. Ders Notu
Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulama Teknikleri. Ayhan Temiz.1994.
Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları. Editör: A.Kadir Halkman. Başak Matbaacılık ve
Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti. 2005.
Endüstriyel Mikrobiyoloji. Enver Tali Çetin. Bayda Yayınları. 1983
Dersin İçeriği
Mikroorganizmaların kimyasal yapıları, ökaryotik ve prokaryotik hücre farklılıkları, mikroorganizmaların moleküller yapıları, yapının belirlenmesindeki teknikler, mikrobiyolojik metabolizma, enerji metabolizması, biyolojik oksidasyon, madde değişiminin regülasyonu, mikroorganizmaların gelişimi ve çoğalması.