Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Evren Dr. Öğr. Üyesi Latife Betül Gül *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Evren, M., 2024. Kimyasal Mikrobiyoloji. Ders Notu Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulama Teknikleri. Ayhan Temiz.1994. Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları. Editör: A.Kadir Halkman. Başak Matbaacılık ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti. 2005. Endüstriyel Mikrobiyoloji. Enver Tali Çetin. Bayda Yayınları. 1983

Dersin İçeriği

Mikroorganizmaların kimyasal yapıları, ökaryotik ve prokaryotik hücre farklılıkları, mikroorganizmaların moleküller yapıları, yapının belirlenmesindeki teknikler, mikrobiyolojik metabolizma, enerji metabolizması, biyolojik oksidasyon, madde değişiminin regülasyonu, mikroorganizmaların gelişimi ve çoğalması.

Dersin Amacı

Mikroorganizmaların kimyasal yapılarını incelemek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş
2 Mikroorganizmaların kimyasal yapıları
3 Ökaryotik ve prokaryotik hücre
4 Ökaryotik ve prokaryotik hücre farklılıkları
5 Mikroorganizmaların moleküller yapıları
6 Mikroorganizma organellerinin morfolojik ve kimyasal yapıları
7 Mikroorganizma organellerinin kimyasal ve biyokimyasal etkileri
8 Mikroorganizmaların moleküller yapılarının belirlenmesindeki teknikler
9 Ara sınav
10 Mikrobiyolojik metabolizma
11 Enerji metabolizması
12 Biyolojik oksidasyon
13 Madde değişiminin regülasyonu
14 Mikroorganizmaların gelişimi ve çoğalması
15 Mikroorganizmaların inhibisyonu