Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hasan Temiz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Heimann, W., 1980, Fundamentals of Food Chemistry, The Avi Publishing Company, 344 pp. Lee, F.A., 1983, Basic Food Chemistry Second edition,

Dersin İçeriği

Proteinler ,amino asitlerin özellikleri ve reaksiyonları, proteinlerin yapısı, proteinlerin biyolojik değeri, biyoaktif peptitler ve önemi, proteinlerin fonksiyonel özellikleri, protein kaynakları, protein kaynaklı alerjen ve hastalıklar

Dersin Amacı

Dersin amacı, besin maddelerinin temel bileşenlerinden olan proteinlerin bileşimi ve özelliklerini, proteinlerin kaynaklarını ve sağlık ve teknolojik olarak önemini incelemektir

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Proteinlerin genel değerlendirilmesi ve insan sağlığı yönünden önemi
2 Amino asitlerin sınıflandırılması ve insan sağlığı açısından önemi
3 Aminoasitlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri
4 Aminoasitlerin verdiği reaksiyonlar
5 Peptitler ve sağlık ilişkisi
6 Biyoaktif peptitler ve insan sağlığı açısından önemi
7 Proteinlerin sınıflandırılması
8 Proteinlerin fonksiyonel özellikleri
9 Arasınav
10 rotein kaynaklı allerjen ve hastaiıklar
11 Süt proteinleri
12 et proteinleri
13 tahıl proteinleri
14 Mikrobiyal ve diğer protein kaynakları
15 Antifiriz proteinler