Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Evren, M., 2024. Gıda Sanayiinde Mikrobiyolojik Enzimler. Ders Notu
Mikrobiyolojide Kullanılan Besiyerleri. A.Kadir Halkman. 1985.
Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları. Editör: A.Kadir Halkman. Başak Matbaacılık ve
Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti. 2005.
Dersin İçeriği
Enzim ve enzimolojiye giriş, enzim kaynakları, mikroorganizma kaynaklı enzimler, mikrobiyolojik kaynaklı enzimlerin seçimi ve üretimi (amilaz, pektinaz, invertaz, selülaz, lipaz v.b.), gıda endüstrisinde enzim uygulamaları (ekmek üretiminde, bira sanayiinde, süt endüstrisinde, protein endüstrisinde, nişasta endüstrisinde, şarap ve meyve suyu endüstrisinde).