Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Evren *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Evren, M., 2024. Gıda Sanayiinde Mikrobiyolojik Enzimler. Ders Notu Mikrobiyolojide Kullanılan Besiyerleri. A.Kadir Halkman. 1985. Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları. Editör: A.Kadir Halkman. Başak Matbaacılık ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti. 2005.

Dersin İçeriği

Enzim ve enzimolojiye giriş, enzim kaynakları, mikroorganizma kaynaklı enzimler, mikrobiyolojik kaynaklı enzimlerin seçimi ve üretimi (amilaz, pektinaz, invertaz, selülaz, lipaz v.b.), gıda endüstrisinde enzim uygulamaları (ekmek üretiminde, bira sanayiinde, süt endüstrisinde, protein endüstrisinde, nişasta endüstrisinde, şarap ve meyve suyu endüstrisinde).

Dersin Amacı

Mikrobiyolojik kaynaklı enzimlerin seçimi ve üretimi hakkında bilgi vermek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş
2 Enzim ve enzimoloji
3 Enzim kaynakları
4 Mikroorganizma kaynaklı enzimler
5 Mikrobiyolojik kaynaklı enzimlerin üretimi (amilaz, pektinaz)
6 Mikrobiyolojik kaynaklı enzimlerin üretimi (invertaz, selülaz, lipaz)
7 Mikrobiyolojik kaynaklı enzimlerin üretimi (diğer enzimler)
8 Gıda endüstrisinde enzim uygulamaları (ekmek üretiminde)
9 Ara sınav
10 Gıda endüstrisinde enzim uygulamaları (bira sanayiinde)
11 Gıda endüstrisinde enzim uygulamaları (süt endüstrisinde)
12 Gıda endüstrisinde enzim uygulamaları (protein ve nişasta endüstrisinde)
13 Gıda endüstrisinde enzim uygulamaları (şarap ve meyve suyu endüstrisinde)
14 Gıda endüstrisinde enzim uygulamaları (diğer gıda endüstrileri)
15 Gıda endüstrisinde enzim uygulamaları (diğer gıda endüstrileri)