Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Münir Anıl *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Derste şahsımın hazırladığı yayınlanmamış ders notlarından ve bilimsel araştırma makalelerinden yararlanılacaktır.

Dersin İçeriği

Bisküvi, kek, kraker ve gofret gibi yumuşak buğday unundan elde edilen ürünlerin yapımı ile ilgili işlem aşamaları, bu ürünlerin eldesinde kullanılan makina ve ekipmanlar, bisküvi ve kek olmak üzere kraker ve gofret gibi ürünlerin eldesinde formülasyona giren hammaddeler ve bu ürünlerin üretimi esnasında ve sonrasında çıkabilecek kalite problemlerinin çözümleri hakkında bilgiler verilecektir.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; yumuşak buğdaydan elde edilen bisküvi, kek, kraker ve gofret gibi ürünlerin kalite kriterlerinin öğretilmesidir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yumuşak buğday nedir? Yumuşak buğday çeşitleri ve kalite özellikleri
2 Bisküvinin tanımı ve özellikleri
3 Bisküvilik buğdaylar ve kalite kriterleri
4 Bisküvi çeşitleri
5 Bisküvi çeşitlerinin üretim prosesleri
6 Bisküvi üretiminde kullanılan yoğurucu çeşitleri
7 Bisküvi hamur laminasyonu, şekil verme ve pişirme hatları
8 Kekin tanımı ve özellikleri
9 Kek üretiminde kullanılacak buğday, un kalite özellikleri
10 Kek çeşitleri ve üretim prosesleri
11 Kek üretiminde kullanılan yoğurucular, kalıplar ve pişirme hatları
12 Kraker tanımı, çeşitleri ve prosesleri
13 Kraker üretiminde kullanılan makine ve ekipmanlar
14 Gofretin tanımı, çeşitleri ve prosesleri
15 Gofret üretiminde kullanılan makine ve ekipmanlar