Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Münir Anıl *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dersi alan öğrencilerin sayıca az olması nedeniyle derslerin işlenmesi, anlatımı yanında öğrencilere verilen ödevlerin sunumu şeklinde gerçekleşecektir.

Dersin İçeriği

Ekmeklik unun fiziksel ve kimyasal özellikleri, ekmek yapım aşamaları, üretimde kullanılan makine ve ekipmanları, ekmek yapım yöntemleri, ekmek çeşitleri, ekmek kalitesi.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; ekmek teknolojisi hakkında ayrıntılı bilgiler vermektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Ekmek yapımında kullanılacak un ve diğer hammadde kalitesi
2 Hamur yoğurma, aşamaları, etki mekanizması
3 Ana fermantasyon, yuvarlak yapma, ara fermantasyon
4 Şekil verme, tavalama
5 Son fermentasyon
6 Pişirme işlemi
7 Pişirme sırasında meydana gelen olaylar
8 Ekmek kalitesine etkiler
9 Ekmek hataları
10 Ekmek hastalıkları
11 Ekmek yapım metotları
12 Ekmek çeşitleri
13 Ekmek yapımında kullanılan katkı maddeleri
14 Ekmeğin muhafazası
15 Ekmeğin ambalajlanması