Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Ders notları ve makaleler
2. Güner, A. 2021Gıda Güvenliği ve Güncel Uygulamalar, Sidas Yayıncılık, İzmir.
3. Bulduk, S. 2010. Gıda ve Personel Hijyeni. Detay Yayıncılık, Ankara.
4. Koçak N. 2010. Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda ve Personel Hijyeni. Detay Yayıncılık, Ankara.
5. Tayar M., Hecer, C. 2013. Hazır Yemek Sistemleri. Dora Basım Yayım Dağıtım Ltd. Şti., Bursa.
6. Kayaardı, S. Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu. Sidas Yayıncılık, İzmir.
Dersin İçeriği
Gıda Güvenliği İle İlgili Tanımlar, Gıda Güvenliğinin Önemi, İlgili Kuruluşlar ve Mevzuat, Gıda Kaynaklı Biyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler Tehlikeler, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Muhafaza Teknolojileri ve Ürün Güvenliği, Gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon, Gıdaların satın alınması, hazırlanması, sunumu ve depolanmasında dikkat edilecek noktalar
Dersin Amacı
Gıda güvenliği, gıda kaynaklı riskler ve gıda endüstrisinde hijyen uygulamaları konusunda bilgi vermektir.