Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hasan Temiz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tüm ders kitapları ve yayınları

Dersin İçeriği

Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği’ne uygun olarak gıda etiketlerinin yapısı, işlevleri ve kontrolü ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaktır

Dersin Amacı

Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği’ne uygun olarak gıda etiketlerinin yapısı, işlevleri ve kontrolü ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaktır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Etiketin Fonksiyonları
2 Etiket Çeşitleri ve Etiket Materyalleri
3 Etiket Materyalleri
4 Kâğıt ve Folyo Etiketler,Termoplastik Etiketler (Kuru Etiketler)
5 Vitray Dekorasyon, Yazı ve Desen Baskıları
6 Film Malzemeler, Alüminyum FolyoFilm Malzemeler, Alüminyum Folyo
7 Gıda Maddelerinin Etiketinde Bulundurulması Zorunlu Tanımlar
8 Etiketleme ile İlgili Kurallar
9 Mürekkepte aranan özellikler
10 Gıda Maddelerinin Etiketinde Bulundurulması Zorunlu Tanımlar
11 Arasınav
12 Ambalajdan Gıdaya Geçen İstenmeyen Maddeleri Etkileyen Faktörler
13 Gıda Ambalajı Baskısında Dikkat Edilecek HususlarGıda Ambalajı Baskısında Dikkat Edilecek Hususlar
14 Türk Gıda Kodeksine Göre Gıda Etiketlerinde Yazılması Zorunlu Bilgiler
15 Barkod çeşitleri ve özellikleriBarkod çeşitleri ve özellikleri