Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Editör C. J. Kennedy tarafından hazırlanan, "Managing Frozen Foods" kitabı, ders kitabı olarak kullanılmaktadır.
Dersin İçeriği
Dondurma işlemi ile ilgisi olan ham/çiğ gıda maddeleri, sebze ve meyvelere uygulanan ön işlemler, kırmızı et ve kanatlı etlerinin ön işlemleri, balığın seçilmesi ve ön işlemleri, işlenmiş gıdaların dondurulması, soğuk zincirde gıda güvenliğinin korunması, dondurulmuş gıdaların stabilitesini etkileyen faktörler, dondurucu teknolojisi, dondurulmuş gıda depolanması ve soğuk depolama ekipmanları, perakende görüntü ekipmanları, dondurulmuş gıda ürünleri için ambalaj seçilmesi ve dondurulmuş gıdalarda gelecek trendleri konularında bilgiler verilecektir.
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, dondurulmuş gıdaların temini, ön hazırlığı, dondurma yöntemleri, dondurucu tipleri ve dondurucu depo kurulumu konularında ayrıntılı bilgiler vermektir.