Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hasan Temiz Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dersin amacı gıda mühendisliği programında yapılan temel laboratuvar işlemleri ve analizleri ile ilgili bilgiler vermektir.

Dersin İçeriği

Ders içeriğinin sözel kısımları anlatılarak işlenmekte, diğer kısımları ise örnek soru çözümleri ve sonrasında laboratuvarda işlem yapılmaktadır. Dersin içeriğini oluşturan temel laboratuvar analizleri her hafta laboratuvarda yapılmaktadır.

Dersin Amacı

Ders içeriğinde işlenecek konular, hazırlanan ders notu konu başlıkları şeklinde dönem başında öğrencilere verilmiştir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıdalardan örnek alınması
2 Çözelti Çeşitleri ve % çözeltiler
3 % çözelti hazırlama % çözelti hazırlama
4 % çözelti hazırlama % çözelti hazırlama
5 Normalite Çözeltiler Normalite Çözeltiler
6 Molarite Çözeltiler Molarite Çözeltiler
7 Çözeltilerin Kontrol edilmesi Çözeltilerin Kontrol edilmesi
8 Çözeltilerin kontrol edilmesi Çözeltilerin Kontrol edilmesi
9 pH kavramı ve gıdalarda pH analizleri pH kavramı ve gıdalarda pH analizleri
10 Ara Sınav
11 Gıdalarda % asitlik kavramı ve gıdalarda % asitlik analizleri Gıdalarda % asitlik kavramı ve gıdalarda % asitlik analizleri
12 Gıdalarda protein analizleri Gıdalarda protein analizleri
13 Gıdalarda yağ analizleri Gıdalarda yağ analizleri
14 Ders içeriği ile ilgili genel soru çözümleri Ders içeriği ile ilgili genel soru çözümleri