Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Türker, S. 1997. Hayvansal gıdalarda kalite kontrolü. Ankara.
Hubbert, W.T., Hagstad, H.V., Spangler,E 1991 Food Safety and Quality Assurance, Foods of Animal Origin. First edition, Iowa State University Press\Ames Iowa,.
Mello, J.P.F.D. 2003 Food Safety: Contaminants and Toxins.
Dersin Amacı
Gıda üretim teknolojisi, üretim, işleme, gıda bozulması, gıda kaynaklı hastalıklar,gıda kontaminasyon kaynakları, mikrobiyolojik sebepli gıda hastalıkları, mikrobiyel olmayan gıda zehirlenmeleri, tüketicinin korunması, gıda hastalıklarının önlenmesi, gıda kaynaklı hastalıkların ortaya çıkışının araştırılması, gıda ürünlerinin muayenesi, genetik modifiye gıdaların güvenliğinin değerlendirilmesi konularının öğretilmesi.