1 |
Karbonhidratların sınıflandırılması: Şekerler, şeker olmayanlar. |
|
|
|
2 |
Karbonhidratların sindirimi: Tek midelilerde karbonhidrat sindirimi ve emilimi, Ruminantlarda karbonhidrat sindirimi ve emilimi |
|
|
|
3 |
Karbonhidratların Metabolizması: Glikoz katabolizması, ruminantlarda propiyonik asit katabolizması |
|
|
|
4 |
Karbonhidratların Metabolizması (devam): karbonhidratların yağlara ve amino asitlere dönüşümü, karbonhidrat sentezi, glikoneogenezis |
|
|
|
5 |
Karbonhidratların Metabolizması (devam): Karbonhidratların yağ ve amino asitlere dönüşümü, karbonhidrat sentezi, laktoz sentezi, glikoneogenezis |
|
|
|
6 |
Yağların yapıları, fonksiyonları ve sınıflandırılması: yağ asitleri, gliseritler, trigliserit, gliserin kapsayanlar, gliserin kapsamayanlar |
|
|
|
7 |
Süt ineklerinde lipit metabolizması: Korunmuş yağların kullanılması, hormonların, l-karnitinin yağ metabolizması üzerine etkileri, lipit peroksidasyon ve yem yağlarında meydana gelen oksidasyonlar |
|
|
|
8 |
Proteinlerin sınıflandırılması: basit, bileşik ve protein yapısında olmayan azotlu bileşikler, Amino asitler ve sınıflandırılması |
|
|
|
9 |
Protein sindirimi: Tek midelilerde protein sindirimi ve emilimi, ruminantlarda protein sindirimi ve emilimi |
|
|
|
10 |
Ruminantlarda protein değerlendirme yöntemleri: Gerçek protein, Metabolize olabilir protein |
|
|
|
11 |
Enerjinin tanımı: Brüt enerji, sindirilebilir enerji, metabolik enerji, net enerji |
|
|
|
12 |
Yemlerde enerji tayini için kullanılan metotlar: Direk yöntemler, indirek yöntemler |
|
|
|
13 |
Yem değerinin ölçümlerinde diğer metotlar: Nişasta değeri, toplam sindirilebilir besin maddeleri |
|
|
|
14 |
Enerji metabolizması: Bazal metabolizma, yaşama payı ihtiyacı, hayvanlarda enerji ihtiyaçlarının belirlenmesi, kanatlılarda enerji değerlendirme sistemleri |
|
|
|