Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İsmail Kaya Prof. Dr. Zehra Selçuk *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kaba yem türlerini ve özelliklerini tanıma, Kaba yemlerin besin madde içeriklerini değerlendirme, Kaba yemlerin ruminant beslenmesindeki yerini kavrama, Kuru ot ve silaj yapım süreçlerini açıklama, Mera yönetimi ve otlatma sistemleri hakkında bilgi edinme

Dersin İçeriği

Woolford, M. K., 1984. The Silage Fermentation. Marcel Dekker, Inc., New York. NY. Orskov, E.R. (Ed). 1988. Feed Science. Elsevier Science Publisher B.V. The Netherlands. Ensminger, M.E., Oldfield, J.E., Heinemann, W.W. 1990. Feeds and Nutrition. Second Edition. The Ensminger Publishing Company, CA, USA. McDonald, P., Henderson, A. R. and Heron, S. J. E., 1991. The Biochemistry of Silage (2nd ed.). Chalcombe Publications, Church Lane, Kingston, Canterbury, Kent, UK. Barnes, R.F., Miller, D.A., Nelson, C.J. 1995. Forages. Volume 1. Introduction to Grassland Agriculture. Iowa State University Press, IA, USA.

Dersin Amacı

Kaba yemler, kaba yemlerin besin maddeleri içeriği, kaba yemlerin yem ve besleme değeri, kuru ot yapımı, silaj yapımı, doğal ve yapay çayır meralar, otlatma, kaba yemlerin ruminant beslemede kullanımı hakkında hakkında bilgi vermek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Çiftlik hayvanlarının beslenmesinde kaba yemlerin yeri ve önemi
2 Dünyada ve Türkiye'de kaba yem üretimi
3 Kaba yem üretim kaynakları
4 Kaba yemlerin besin maddeleri kompozisyonu ve yem değeri
5 Kaba yem kalitesi ve kaba yem kalitesini belirlemede kullanılan yöntemler
6 Kaba yem kalitesinin rumen fermantasyonu üzerine etkileri
7 Doğal çayır mera alanlarının kullanımı ve yönetimi
8 Doğal çayır mera alanlarının otlatılarak ve biçilerek değerlendirilmesi
9 Yapay çayır mera alanlarının kurulması ve yönetimi
10 Yeşil kaba yemlerden kuru ot yapımı
11 Kuru otun kalitesi ve besleme değeri
12 Silaj yapımı
13 Silajların besleme değeri ve ruminant beslemede kullanımı
14 Çiftlik hayvanlarının rasyonlarında kaba yem kullanımı