Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Kaba yem türlerini ve özelliklerini tanıma, Kaba yemlerin besin madde içeriklerini değerlendirme, Kaba yemlerin ruminant beslenmesindeki yerini kavrama, Kuru ot ve silaj yapım süreçlerini açıklama, Mera yönetimi ve otlatma sistemleri hakkında bilgi edinme
Dersin İçeriği
Woolford, M. K., 1984. The Silage Fermentation. Marcel Dekker, Inc., New York. NY.
Orskov, E.R. (Ed). 1988. Feed Science. Elsevier Science Publisher B.V. The Netherlands.
Ensminger, M.E., Oldfield, J.E., Heinemann, W.W. 1990. Feeds and Nutrition. Second Edition. The Ensminger Publishing Company, CA, USA.
McDonald, P., Henderson, A. R. and Heron, S. J. E., 1991. The Biochemistry of Silage (2nd ed.). Chalcombe Publications, Church Lane, Kingston, Canterbury, Kent, UK.
Barnes, R.F., Miller, D.A., Nelson, C.J. 1995. Forages. Volume 1. Introduction to Grassland Agriculture. Iowa State University Press, IA, USA.
Dersin Amacı
Kaba yemler, kaba yemlerin besin maddeleri içeriği, kaba yemlerin yem ve besleme değeri, kuru ot yapımı, silaj yapımı, doğal ve yapay çayır meralar, otlatma, kaba yemlerin ruminant beslemede kullanımı hakkında hakkında bilgi vermek.