Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İsmail Kaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Yok, yeterli düzeyde

Dersin İçeriği

Doç.Dr.Habip Muruz

Dersin Amacı

Yüz yüze

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yem güvenliği ve yem hijyeni kavramlarına giriş
2 Yemlerde bulaşanlar: fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeler
3 Mikotoksinler ve kontrol stratejileri
4 Yem katkı maddeleri ve güvenlik kriterleri
5 Kalite kontrol sistemleri: GMP, GHP ve ISO uygulamaları
6 HACCP sistemine giriş ve yem zincirinde uygulaması
7 İzlenebilirlik (traceability) ve geri çağırma prosedürleri
8 Türkiye’de yem mevzuatının genel yapısı
9 Avrupa Birliği yem mevzuatı (Regulation (EC) No 183/2005)
10 Yem etiketleme, kayıt ve onay sistemleri
11 İthalat, ihracat ve sınır kontrolleri
12 Resmi kontroller ve yetkili otoriteler
13 Uygulamalı mevzuat analizi ve vaka çalışmaları
14 Genel tekrar ve öğrenci sunumları