Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İsmail Kaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ensminger ME, Oldfield JE, Heinemann WW. Feeds and nutrition. Second edition, California, USA, 1990.<br />McDonald P, Edwards RA, Greenhalgh JFD, Morgan CA. Animal nutrition. Sixth edition, Pearson Prentice Hall, 2001.<br />Kellems RO, Church DC. Livestock feeds and feeding. Fifth edition, Pearson Prentice Hall, USA, 2002.<br />Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A, Saçaklı, P. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları. Pozitif, Ankara, 2014.

Dersin İçeriği

Kanatlı sindirim sistemi, kanatlı beslenmesinde kullanılan yemler, yumurta tavukları ile broylerlerin fizyolojik dönemlerine göre besin maddeleri ihtiyaçları, kanatlıların yemlenmesi konularını kapsar.

Dersin Amacı

Kanatlı beslenmesinin ekonomik önemi, ülkemizin dünyadaki konumu, yumurta tavuğu ve broyler besin maddeleri ihtiyaçları ve beslenmeleri konularında bilgi vermek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kanatlı sindirim sistemi
2 2 Kanatlılarda protein metabolizması
3 3 Kanatlılarda enerji metabolizması
4 Kanatlılarda mineral ve vitamin metabolizması
5 Yumurta tavuklarının beslenmesi
6 Damızlıkların beslenmesi
7 Yarkaların beslenmes
8 Broiler piliçlerinin beslenmesi
9 Yem katkı maddeleri
10 Protein ve enerji dengesizliğinde (yetresizlik ve fazlalık) görülen bozukluklar
11 Mineral ve vitamin bozuklukları
12 Sıcaklık stresinde besleme
13 Kanatlı beslenmesinde kullanılan yemler
14 Kanatlılar için rasyon hazırlama