Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ensminger ME, Oldfield JE, Heinemann WW. Feeds and nutrition. Second edition, California, USA, 1990.<br />McDonald P, Edwards RA, Greenhalgh JFD, Morgan CA. Animal nutrition. Sixth edition, Pearson Prentice Hall, 2001.<br />Kellems RO, Church DC. Livestock feeds and feeding. Fifth edition, Pearson Prentice Hall, USA, 2002.<br />Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A, Saçaklı, P. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları. Pozitif, Ankara, 2014.
Dersin İçeriği
Kanatlı sindirim sistemi, kanatlı beslenmesinde kullanılan yemler, yumurta tavukları ile broylerlerin fizyolojik dönemlerine göre besin maddeleri ihtiyaçları, kanatlıların yemlenmesi konularını kapsar.
Dersin Amacı
Kanatlı beslenmesinin ekonomik önemi, ülkemizin dünyadaki konumu, yumurta tavuğu ve broyler besin maddeleri ihtiyaçları ve beslenmeleri konularında bilgi vermek