Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İsmail Kaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Domuzlarda sindirim sistemi, enerji ve besin madde ihtiyaçları, beslemede kullanılan yemler, damızlık öncesi besleme, gebelerin beslenmesi, laktasyonda besleme, yavruların beslenmesi ve beslenme hastalıkları

Dersin İçeriği

Ensminger, M.E., Oldfield, J.E., Hienemann, W.W. (1990). Feeds and Nutrition. 2nd ed. The Ensminger Publishing, California. McDonald P, Edwards RA, Greenhalgh JFD, Morgan CA. Animal nutrition. Sixth edition, Pearson Prentice Hall, 2001. Kellems RO, Church DC. Livestock feeds and feeding. Fifth edition, Pearson Prentice Hall, USA, 2002. A, Ergün., Ş.D, Tuncer, İ, Çolpan, S, Yalçın., G, Yıldız., K, Küçükersan., S, Küçükersan., P, Saçaklı. (2011). Yemler, Yem Hijyeni ve Teknolojisi. Pozitif Matbaacılık, Ankara.

Dersin Amacı

Domuzların enerji ve besin madde ihtiyaçları, domuz beslemede kullanılan yemlerin öğrenilmesi

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Domuzlarda sindirim sisteminin anatomik yapısı ve fizyolojik özellikleri
2 Domuzlarda su, kuru madde ve protein ihtiyacı
3 Domuzlarda mineral, vitamin ve enerji ihtiyacı
4 Domuz beslemede kullanılan yemler
5 Damızlık öncesi besleme
6 Gebelik döneminde besleme
7 Laktasyon döneminde besleme
8 VİZE SINAVI
9 Yavruların beslenmesi
10 Büyüme döneminde besleme
11 Besi teknikleri
12 Yemlerin sindirilebilirliğini artırma için uygulanan metotlar
13 Yemlerin sindirilebilirliğini artırma için uygulanan metotlar
14 Pratik besleme teknikleri ve beslenme hastalıkları