Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Olcay Özışık Yapıcı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Sökmen A. (2010). Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Ankara: Detay Yayıncılık. Denizer D. (2005). Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Ankara: Detay Yayıncılık. Aktaş A. (2005). Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, 2. Baskı, Antalya.

Dersin İçeriği

Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin önemi, sınıfları ve işletmeye açılmaları Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri ve seçimi Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yatırım maliyetleri Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin finansmanı Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin rantabilite hesapları Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinin organizasyon yapısı Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetim fonksiyonları Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde mönü ve servis Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde hijyen ve sanitasyon Bar, içki bilgisi, servisi ve organizasyonu Yiyecek içecek döngüsü Yiyecek içecek maliyet kontrolü

Dersin Amacı

Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinin işleyişi hakkında bilgi ve beceri kazandırmak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin önemi ve sınıfları
2 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin kuruluş yeri ve seçimi
3 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yatırım maliyetleri
4 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin finansmanı
5 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin rantabilite hesapları
6 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinin organizasyon yapısı
7 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetimi
8 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerin yönetim fonksiyonları
9 Arasınav
10 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde mönü ve servis
11 Yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerinde hijyen ve sanitasyon
12 Bar, içki bilgisi, servisi ve organizasyonu
13 Bar, içki bilgisi, servisi ve organizasyonu
14 Yiyecek içecek döngüsü