Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Olcay Özışık Yapıcı Prof. Dr. Yetkin Bulut *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tartışma Yöntemi, Soru - Cevap Tekniği, Anlatım Yöntemi

Dersin İçeriği

turizm ve Gastronomi https://www.researchgate.net/publication/322925141_Tourism_and_Gastronomy

Dersin Amacı

Bu dersin amacı gastronominin temellerini anlatmak ve turizm ile bağlantısını kurarak gastronomi özelinde turizm faaliyetlerinin neler olduğunu açıklamaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gastronomi turizmi kavramları
2 Gastronominin disiplinlerarası ilişkileri
3 Dünyada gastronomi trendleri
4 Coğrafi işaretleme kavramı ve turizmin gelişmesindeki faydası
5 Gastronomide Trendler-Gastronomi festivalleri
6 Gastronomide Trendler-Yöresel Mutfaklar
7 Sürdürülebilir gastronomi turizmi
8 Ara sınav
9 Moleküler Gastronomi
10 Yeni Mutfak Akımı
11 Yavaş Yemek Akımı
12 Nöro- Gastronomi
13 Tematik Restoranlar
14 Hızlı Yemek Akımı
15 Final sınavı