Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Yasin Keleş *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Gastronomi Rehberliği Hande Akyurt Kurnaz, Alper Kurnaz Detay Yayıncılık 2022

Dersin İçeriği

Gastronomi, Gastronomi Uzmanlığı, Gastronomi Rehberliği

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, turist rehberliği açısından gastronomi uzmanlığının, gastronomi turlarının ve gastronomi rehberliğinin kavramsal çerçevesini oluşturmaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gastronomi Kavramı: Tanımı ve Gelişimi
2 Turistik Ürün Olarak Gastronomi
3 Sürdürülebilirlik ve Gastronomi
4 Küreselleşme ve Yerelleşme Ekseninde Gastronomi ve Turizmin Etkisi
5 Gastronomide Trendler
6 Gastronomi Turizminde Türk Mutfağı
7 Türkiye’de Gerçekleştirilen Gastronomik Aktiviteler
8 Gastronomik Seyahatler
9 Ara Sınav
10 Yurtiçi ve Yurtdışı Gastronomik Rotalar
11 Gastronomide Uzmanlaşma
12 Gastronomi Rehberliği
13 Gastronomi Rehberliği
14 Gastronomi Rehberliği
15 Gastronomi Rehberliği