Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Kübra Yeni *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Akdemir N, Birol L, ed. İç Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı, İstanbul Vehbi Koç Vakfı yayınları No : 2, 2005. Smeltzer SC, Bare BG, Hinkle JL, Cheever KH. Textbook of Medical Surgical Nursing. 11th Edition. Lippincott Williams&Wilkins. Pennsylvania 2008. Akbayrak N, İlhan ES, Ançel G, Albayrak A. Hemşirelik Bakım Planları (Dahiliye-Cerrahi Hemşireliği ve Psiko-sosyal Boyut). Alter Yayıncılık, Ankara Nisan 2007. Braunwald E, Faucı AS, Kasper DL, Hauser SL, Longo DL, Jameson JL. Harrison İç Hastalıkları Prensipleri. Çeviri Ed: Sağlıker Y. Nobel Tıp Kitabevleri, 2004. Dırksen R, Lewıs M, Heıtkemper M. İç ve Cerrahi Hastalıkların Bakımında Klinik Rehber. Çeviri Ed: Tüzer T. Damla Matbaacılık, Ankara 2007. Durna Z. İç Hastalıkları Hemşireliği Uygulama Rehberi. Cinius yayınları, İstanbul 2009. Enç N. İç Hastalıkları Hemşireliği, 2. Baskı. 2014. İstanbul.Nobel Tıp Kitapevleri. Kitap kaynaklarının dışında online olarak güncel makaleler kullanılmaktadır.

Dersin İçeriği

Kardiyovasküler Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Solunum Sistemi Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Sindirim Sistemi Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Üriner sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Endokrin Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Metabolizma Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Onkolojik Hastalıklar ve Hemşirelik Bakımı Kan Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Nörolojik Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Eklem Bağ Dokusu-Romatizmal Hastalıklar ve Hemşirelik Bakımı İmmün Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı İç Hastalıkları Hemşireliği Alanında Sistematik Derleme ve Metaanaliz İnceleme

Dersin Amacı

ICH613-İÇ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ II dersi LİSANSÜSTÜ-YÜKSEK LİSANS DERSİ olup İç Hastalıkları Hemşireliği programına ait bir derstir. Ders 3 ULUSAL KREDİ VE 6 AKTS olan ders dersidir. İç Hastalıkları hemşireliği kapsamında yer alan kronik hastalıkların kapsamlı olarak değerlendirilmesini yapabilmek, sistem hastalıklarının tanımı, fizyopatoloji,epidemiyoloji, etyolojik faktörleri ve bakımını açıklayabilmek bu dersin amacıdır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kardiyovasküler Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
2 Kardiyovasküler Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
3 Solunum Sistemi Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
4 Sindirim Sistemi Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
5 Üriner sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
6 Endokrin Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
7 Onkolojik Hastalıklar ve Hemşirelik Bakımı
8 Kan Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
9 Ara sınav haftası
10 Nörolojik Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
11 Nörolojik Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
12 Eklem Bağ Dokusu-Romatizmal Hastalıklar ve Hemşirelik Bakımı
13 İmmün Sistem Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı
14 Metabolizma Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı