Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Musa Sarıca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tavukçuluk Bilimi Poultry Meat Technology

Dersin İçeriği

Değişik yaşlardaki hayvanlardan elde edilen tavuk etinin özellikleri, tavuk eti kalitesi belirleme yöntemleri, kalite üzerinde etkili faktörler, tavuk eti pazarlama ve parçalama şekilleri, tavuk eti ürünleri

Dersin Amacı

Tavuk eti üretiminin ilkeleri ile üretilen etlerin üretim sistemlerine göre tanımlanması. Tavuk etinin bileşimi, mikrobiyolojisi, kalitesi, korunması, işlenmesi gibi aşamaları

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Dünya ve Türkiye'de et üretimi ve kanatlı etinin yeri
2 Tavuk eti tanımlamaları ve yaşa göre değişimler
3 Üretim sonrası tavuk eti kalitesini etkileyen faktörler
4 Tavuk eti üretim sistemleri ve et kalitesi, Açlık süresi ve tavuk eti kalitesi
5 Kesimhaneler
6 Kesim işlemleri ve tavuk eti kalitesi
7 Kesimhane atıkları, Kesim sonrası tavuk eti kalitesinin korunması
8 Tavuk eti taşıma ve pazarlama kanalları
9 Ara sınav
10 Tavuk eti kalitesi belirleme
11 Tavuk eti parçalama
12 Tavuk eti ileri işleme, Pişirme ve yeni ürünler
13 Makale değerlendirme, öğrenci sunumları ve kesimhane ziyareti
14 Makale değerlendirme, öğrenci sunumları ve kesimhane ziyareti
15 Makale değerlendirme, öğrenci sunumları ve kesimhane ziyareti