Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Güray Erener *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Konu ile ilgili basılı ya da görsel her türlü yayın

Dersin İçeriği

Sistem, ürün güvenliğini etkileyen tehlikelerin önceden belirlenmesi ve kontrol altına alınmasını sağlayan faaliyetlerin tanıtımıdır.

Dersin Amacı

HACCP son üründe meydana gelebilecek mikroorganizmaların ya da toksinlerin tehlike arz etmesi açısından müşteriye ulaşmadan önce hangi aşamalarda oluştuğunun belirlenmesi ve incelenmesidir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 HACCP nedir, ne amaçla uygulanmaktadır, hayvansal üretimde ne sağlayacaktır,
2 Sistemdeki ana tanımlar, HACCP ekibinin oluşturulması ve prensipleri
3 Kritik kontrol noktalarının(CCP) belirlenmesi
4 Kritik kontrol noktalarının(CCP) belirlenmesi
5 Hayvancılık işletmelerinde İş Akış Şeması Oluşturulması ve Uygulanması
6 Hayvancılık işletmelerinde İş Akış Şeması Oluşturulması ve Uygulanması,
7 Tehlike ve Kontrolü İle Risk Analizi
8 Hayvancılık işletmelerinde her CCP İçin Kritik Limitlerin Belirlenmesi ve İzlenmesi.
9 Ara sınav
10 Düzeltici ve Önleyici Faaliyetlerin ve Doğrulama Yöntemlerinin Oluşturulması.
11 Hayvansal Üretimde Dökümantasyon,
12 Hayvansal Üretimde (tavukçuluk işletmelerde) HACCP Tekniklerinin Kullanımı.
13 Hayvansal Üretimde (Sığırcılık işletmelerde) HACCP Tekniklerinin Kullanımı.
14 Hayvansal Üretimde (koyunculuk işletmelerde) HACCP Tekniklerinin Kullanımı.