Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Fennema, O.R. Food Chemistry, Second Edition, Revised and Expanded, Marcel Dekker, Inc., New York, 1985.<br />2. Tayar, M, Çıbık, R. Gıda Kimyası, Dora, Bursa, 2011.<br />3. Demirci, M. Gıda Kimyası, Birinci Baskı, Onur Grafik, İstanbul, 2001.<br />4. Altuğ, T. Gıda Katkı Maddeleri, Meta Basım, İzmir, 2001.<br />5. http:www.gkgm.gov.tr. Türk Gıda Kodeksi. İlgili Yönetmelikler ile Ürün Tebliğleri.
Dersin İçeriği
Bu derste protein, yağ, karbonhidrat, mineraller, vitaminler ile gıdaların bileşimindeki maddelerin oluşturduğu reaksiyon ve gıdaların kimyasal analizleri hakkında bilgi verilir.
Dersin Amacı
Gıdaların bileşiminde bulunan protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineraller ile suyun fonksiyonları, sınıflandırılması, günlük gereksinimleri ve eksiklikleri hakkında temel bilgiler kazandırmak