Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Arslan, A. 2002. Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi. Medipres – Malatya.
Tezcan, İ., Yurtyeri, A. 1992. Et Ürünleri Teknolojisi. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Teksir – Ankara.
Yurtyeri, A. Erol, İ. Özdemir, H., Şireli, T. 2000. Et Muayenesi. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Teksir – Ankara.
Tezcan, İ. Ve Yurtyeri, A. 1997. Et Muayenesi. Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Teksir – Ankara
Dersin İçeriği
Mezbahayı oluşturan bölümlerin yapısal özellikleri, kasaplık hayvanlarda sistematik et muayenesi, et muayenesi yönünden önemli bakteriyel, viral, paraziter hastalıklar ile patolojik değişikliklerin teşhisi, et mikrobiyolojisi ve et işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon konularını kapsamaktadır
Dersin Amacı
Kasaplık hayvan türlerine göre değişen sistemik et muayenesini öğreterek etlerden insanlara geçebilecek zoonotik hastalıklar ile antibiyotik, hormon, kimyasal kökenli kalıntı ve kontaminant içeren etlerin insan gıdası olarak tüketilmesini önleyerek suretiyle halk sağlığını korumak, bununla beraber et mikrobiyolojisi ve et sanayinde temizlik ve dezenfeksiyon kavramlarının öğrenilmesi amaçlanmıştır