Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Gökhan İnat *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Gıda Analizleri, Bekir S. Cemeroğlu, Bizim Grup Basımevi 2018<br />Gıda Kimyası, Prof. Dr. Mustafa TAYAR, Prof. Dr. Recep ÇIBIK. Dora, Bursa 2013<br />Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları, Prof. Dr. A. Kadir HALKMAN, MERCK- Ankara, 2005

Dersin İçeriği

Kanatlı etlerinin, piyasaya sunulan veya insan t&#252;ketimi amacıyla herhangi bir gıda maddesinde bileşen olarak kullanılan balların ve yumurtacı tavuklardan elde edilmiş kabuklu yumurtanın muayene ve analiz metodlarını i&#231;erir.

Dersin Amacı

Kanatlı eti ve ürünlerinde, yumurta ve balda duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kanatlı hayvan türleri ve ürünleri
2 Piliç eti ve hindi etinden üretilen ürünleri inceleme
3 Kanatlı eti kalitesi ve etkileyen faktörler
4 Emülsiyon tipi kanatlı et ürünleri
5 Hazır yemek tipi kanatlı et ürünleri, Kesimhane yan ürünleri
6 Sofralık yumurta ve üretimi
7 Yumurta kalitesi ve etkileyen faktörler
8 Taze, bayat ve bozuk yumurtaların incelenmesi
9 Fonksiyonel yumurta tiplerini tanıma ve ara sınav
10 S, M, L ve XL yumurtaların incelenmesi
11 Yumurta teknolojisi – Pastörize yumurta üretimi
12 Balın Bileşimi ve Özellikleri
13 Balda Duyusal Kontroller
14 BALDA FİZİKSEL ANALİZLER
15 BALDA DİASTAZ SAYISI TAYİNİ