| 1 |
Gıda enzimolojisine giriş: tanım, kapsam ve tarihçe |
|
|
|
| 2 |
Enzimlerin yapısı, özellikleri ve sınıflandırılması |
|
|
|
| 3 |
Enzim kinetiği ve enzimatik reaksiyon mekanizmaları |
|
|
|
| 4 |
Enzim üretiminde mikrobiyal kaynaklar ve biyoteknoloji |
|
|
|
| 5 |
Amilazların özellikleri ve gıda endüstrisindeki uygulamaları |
|
|
|
| 6 |
Proteazların özellikleri ve gıda endüstrisindeki uygulamaları |
|
|
|
| 7 |
Lipazların özellikleri ve gıda endüstrisindeki uygulamaları |
|
|
|
| 8 |
Oksidazlar, katalazlar ve diğer önemli gıda enzimleri |
|
|
|
| 9 |
Enzimlerin saflaştırılması ve karakterizasyonu |
|
|
|
| 10 |
Enzim immobilizasyon teknikleri ve uygulamaları |
|
|
|
| 11 |
Gıdaların yapısında bulunan doğan enzimler |
|
|
|
| 12 |
Enzimlerin gıda kalitesi, tekstür ve raf ömrüne etkisi |
|
|
|
| 13 |
Güncel enzim teknolojileri ve endüstride yenilikler |
|
|
|
| 14 |
Proje sunumları, vaka analizleri ve genel değerlendirme |
|
|
|