Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Lewis, John Elwyn, 1987. Cheese starters : development and application of the lewis system, London. <br />Kamber, U. 2005. Geleneksel Anadolu Peynirler, Kars.<br />Tekinşen, C. 2000. Süt ürünleri teknolojisi. Kahraman Maraş.<br />Fox, P.F. 1999. Cheese: chemistry, physics and microbiology, Volume 2. Second edition, aspen Publishers, Inc. Gaithersburg, Maryland, <br />Patrick F. Fox, Paul McSweeney, Timothy Cogan, Timothy Guinee, 2004.Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology, Volume 1, Third Edition: General Aspects Academic Press,<br />
Dersin İçeriği
Peynir çeşitleri ve özellikleri, peynire işlenecek sütün özellikleri ve uygulanan işlemler, peynir üretiminde kullanılar starter kültürler, peynirde görülen kusurlar, peynirin kalite kontrolü, peynir üretiminde uygulanan hijyen konusunda ayrıntılı bilgi verilir.
Dersin Amacı
Peynir çeşitleri, peynir üretiminin temel kavramları, starter kültürler, peynir olgunlaşması, peynirin biyokimyası, süt endüstrisinde peynir teknolojisin önemi konularının öğretilmesini amaçlar.