Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Özgür Çadırcı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Evaluation of certain veterinary drug residues in food : sixty-sixth report of the joint FAO / WHO Expert Committee on Food Additives. – Geneva : World Health Organization, 2006<br />Erol, İ. 1996. Çevre bilimi ve veteriner hekimliği. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Ankara. <br />Mello, J.P.F.D. 2003. Food Safety: Contaminants and Toxins.<br />

Dersin İçeriği

Kontaminant tanımı ve sınıflandırılması yapılıp, gıda maddelerinde bu kontaminantların yarattığı sağlık riskleri, kontaminantların sınıflandırılması (ağır metaller, pestisitler, radyonüklidler, antimikrobiyel ve anabolizanlar vs.) ile ilgili bilgiler verilir.

Dersin Amacı

Pestisitler, toksikolojisi ve gıdalardaki kalıntıları, poliklorinli bifeniller, sütte dioksin, polisiklik hidrokarbonlar, ağır metaller, nitritler, nitratlar veteriner ilaç kalıntıları, radyonuklitler konularının öğretilmesi.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 1.hafta