Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Erol, İ. 1999. Besin Hijyeni. Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin
Hijyeni ve Teknolojisi.
İnal, T. 1992. Besin Hijyeni. Hayvansal Gıdaların Sağlık Kontrol;. Final Ofset –
İstanbul.
Coles, R., McDowel, D., Kirwan, M.J. 2003. Food packaging technology. Londan.
WHO. 1994. World Health Organization. Safety and nutritional adequacy of irradiated
food. Genova.
TAEK. 2007. Gıda Işınlama. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu. Ankara.
Kyzlink, P.V 1990. Principles of Food Preservation. Amsterdam-Oxford-New York-Tokyo,
Dersin İçeriği
Karkasların ve etlerin soğutma yöntemleri ile dondurma yöntemleri
hakkında bilgi verilir. Ayrıca, karkas ve etlerin bu işlemler sırasında
(soğutulmaları ve dondurulmaları) uyulması gereken kurallar hakkında bilgi
verilir.
Dersin Amacı
Karkasların ve etlerin soğutma ve soğukta muhafaza yöntemleri, karkas ve
etlerin dondurma ve donmuş muhafaza yöntemleri, soğuk ve donmuş
muhafaza süresi üzerinde etkili olan faktörlerin öğretilmesi.