Öğretim Görevlisi Alime CENGİZ



İletişim Bilgileri
Yöksis Link:
E-Posta: alime.cengiz@omu.edu.tr
Telefon:
Kişisel Bilgiler
ORCID 0000-0003-1149-1119
Yabancı Diller İngilizce
Temel Alan Mühendislik Temel Alanı
Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Anahtar Kelimeler Gıda Teknolojileri
Gıda Bilimi
Öğrenim Bilgileri
Yüksek Lisans Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Lisans Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Doktora Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Akademik Ünvanlar
Öğretim Görevlisi Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, 2014 -
Bilgi Yıl, Ay

Makale Adı :

 Lipid Oxidation İn Emulsions Fortified With Iron-Loaded Alginate Beads

Yazar Adı :

 Cengiz Alime, Schroen Karin, Berton Carabin Claire

Dergi Adı :

 Foods

Özgün Makale

 


2019, 8

Makale Adı :

 Oxidative Stability Of Emulsions Fortified With İron: The Role Of Liposomal Phospholipids

Yazar Adı :

 Cengiz Alime, Kahyaoğlu Talip, Schroen Karin, Berton Carabin Claire

Dergi Adı :

 Journal Of The Scıence Of Food And Agrıculture

Özgün Makale

 


2019, 4

Makale Adı :

 Influence Of An Ultrasonic Nozzle İn Spray Drying And Storage On The Properties Of Blueberry Powder And Microcapsules

Yazar Adı :

 Tatar Feyza, Cengiz Alime, Sandıkçı Dilara, Dervişoğlu Muhammet, Kahyaoğlu Talip

Dergi Adı :

 Journal Of The Science Of Food And Agriculture

Özgün Makale

 


2016, 9

Makale Adı :

 The Effect Of Gum Tragacanth On The Rheological Properties Of Salep Based İce Cream Mix

Yazar Adı :

 Kurt Abdullah, Cengiz Alime, Kahyaoğlu Talip

Dergi Adı :

 Carbohydrate Polymers

Özgün Makale

 


2016, 6

Makale Adı :

 Yayın Hakemliği Encapsulatıon Technolıogıes And Theır Food Applıcatıons

Yazar Adı :

 Cengiz Alime

Dergi Adı :

 Food Science And Technology International

Bilirkişi Raporu vb.

 

2015, 7

Makale Adı :

 Evaluation Of Ultrasonic Nozzle With Spray Drying As A Novel Method For The Microencapsulation Of Blueberry S Bioactive Compounds

Yazar Adı :

 Tatar Feyza, Cengiz Alime, Kahyaoğlu Talip

Dergi Adı :

 Innovative Food Science & Emerging Technologies

Özgün Makale

 


2015, 10

Bilgi Yıl, Ay

Bildiri Adı :

 FINDIK KAVURMA İŞLEMİNİN YANIT YÜZEY YÖNTEMİ VE GENETİK ALGORİTMA KULLANILARAK OPTİMİZASYONU

Yazar Adı :

 Cengiz Alime, Kahyaoğlu Talip

Etkinlik Adı :

 İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi

Ulusal

 

Özet bildiri

 

Türkçe

2015, 04

Bildiri Adı :

 Effects of Spray Drying Conditions on the Encapsulation Efficiency of Blueberry Microcapsules

Yazar Adı :

 Cengiz Alime, Tatar Feyza, Dilara Sandıkçı, Dervişoğlu Muhammet, Kahyaoğlu Talip

Etkinlik Adı :

 Delivery of Functionality in Complex Food Systems: Physically inspired approaches from the nanoscale to the microscale

Uluslararası

 

Poster

 

Türkçe

2015, 07

Bildiri Adı :

 Lipid oxidation in emulsions fortified with iron-loaded alginate beads

Yazar Adı :

 Cengiz Alime, Berton Carabin Claire, Schroen Karin

Etkinlik Adı :

 33rd EFFoST International Conference 2019Sustainable Food Systems - Performing by Connecting

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2019, 12

Bilgi Yıl, Ay

Patent Adı :

 Enkapsüle Yapılmış Besleyici Madde İçeren Çikolata Üretimi.

Başvuru Sahipleri :

 Mive Tıbbi Ürünler Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti.

Buluş Sahipleri :

 Alime Cengiz, Talip Kahyaoğlu

SECTION A - HUMAN NECESSITIES

 

Ulusal

Bilgi Yıl, Ay

Yayın Yeri :

 Food Science And Technology International

Uluslararası

 

Dergi

 

Food Science And Technology International

 

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 

İngilizce

 

SCI-Expanded

 

2016

2016

Yayın Yeri :

 Journal Of Food Processing And Preservation

Uluslararası

 

Dergi

 

Journal Of Food Processing And Preservation

 

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

 

İngilizce

 

SCI-Expanded

 

2016

2016

Yayın Yeri :

 Food Science And Technology International

Uluslararası

 

Dergi

 

Food Science And Technology International

 

İSPANYA

 

İngilizce

 

SCI-Expanded

 
2019
  • 2019

    Erasmus Koordinatörü

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu

  • 2019

    Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu

  • 2019

    Farabi Koordinatörü

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu

  • 2014

    Öğretim Görevlisi

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu

    Gıda İşleme Bölümü

    Gıda Teknolojisi Pr.

  • 2013

    Mive Tıbbi Ürünler Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti

    Genel Müdür

    Gıda Tozları Üretimi, Danışmanlık

Ders Notları

Ders Kodu Fakülte/Bölüm/Ders Adı Hafta Ders Notları
GTP121 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Gıdalarda Temel İşlemler-I 1 Temel işlemler önemi.pptx
GTP121 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Gıdalarda Temel İşlemler-I 2 Gida temel islemler I - Engin Yaralı - Tüm dönem.pdf
Ders Kodu Fakülte/Bölüm/Ders Adı Hafta Ders Notları
GTP123 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Gıda Endüstrisi Makineleri 1 1. hafta- MAKİNA.ppt
GTP123 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Gıda Endüstrisi Makineleri 2 2 - 3. hafta.ppt
GTP123 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Gıda Endüstrisi Makineleri 3 2 - 3. hafta.ppt
GTP123 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Gıda Endüstrisi Makineleri 4 4. hafta.ppt
Ders Kodu Fakülte/Bölüm/Ders Adı Hafta Ders Notları
GTP126 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Gıdalarda Temel İşlemler-II 1 Gıda Temel işlemler -2.pdf
Ders Kodu Fakülte/Bölüm/Ders Adı Hafta Ders Notları
GTP128 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Laboratuar Teknikleri-I 1 LaboratuarTeknikleriveTemelUygulamalar.pdf
Ders Kodu Fakülte/Bölüm/Ders Adı Hafta Ders Notları
GTP231 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Et ve Ürünleri Teknolojisi-I 1 Et teknolojisi ders notu - Tüm dönem.pdf
Ders Kodu Fakülte/Bölüm/Ders Adı Hafta Ders Notları
GTP225 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Bilgi ve İletişim Teknolojisi 4 6-Word2010 -ders- httpwww.muratyazici.com.pdf
GTP225 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Bilgi ve İletişim Teknolojisi 6 7-Excel2010-httpwww.muratyazici.com.pdf
GTP225 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Bilgi ve İletişim Teknolojisi 9 8-PowerPoint2010 httpwww.muratyazici.com.pdf
GTP225 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Bilgi ve İletişim Teknolojisi 11 8-EtkiliSunumTeknikleri.pdf
Ders Kodu Fakülte/Bölüm/Ders Adı Hafta Ders Notları
GTP256 Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi Programı, Gıda Katkı Maddeleri 1 Gıda katkı maddelerı.docx
Yöksis Bilgilerinin Senkronizasyonu

İletişim Bilgileri

Adres:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Binası Kurupelit Kampüsü, 55139 Atakum / SAMSUN
Telefon:
(362) 312 19 19
Eposta:
iletisim@omu.edu.tr