İletişim Bilgileri
Yöksis Link:
E-Posta: fyazici@omu.edu.tr
Telefon:
Kişisel Bilgiler
ORCID 0000-0001-9601-8843
Yabancı Diller İngilizce
Temel Alan Mühendislik Temel Alanı
Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Öğrenim Bilgileri
Doktora Ohio State University
Yüksek Lisans Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Lisans Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Akademik Ünvanlar
Profesör Mühendislik Fakültesi, 2010 -
Doçent Mühendislik Fakültesi, 2004 - 2010
Yardımcı Doçent Mühendislik Fakültesi, 1997 - 2004
Araştırma Görevlisi College Of Food, Agricultural, And Environmental Sciences, 1992 - 1996
Bilgi Yıl, Ay

Makale Adı :

 Effect Of Different Binders On Reconstitution Behaviors And Physical, Structural, And Morphological Properties Of Fluidized Bed Agglomerated Yoghurt Powder

Yazar Adı :

 Atalar İlyas, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Drying Technology

Özgün Makale

 


2019, 8

Makale Adı :

 Influence Of Thermosonication (Ts) Process On The Quality Parameters Of High Pressure Homogenized Hazelnut Milk From Hazelnut Oil By-Products

Yazar Adı :

 Atalar İlyas, Gül Osman, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Beşir Ayşegül, Gül Latife Betül, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Journal Of Food Science And Technology

Özgün Makale

 


2019, 3

Makale Adı :

 Influence Of Thermosonication (Ts) Process On The Quality Parameters Of High Pressure Homogenized Hazelnut Milk From Hazelnut Oil By-Products

Yazar Adı :

 Atalar İlyas, Gül Osman, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Beşir Ayşegül, Gül Latife Betül, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Journal Of Food Scıence And Technology-Mysore

Özgün Makale

 

2019, 3

Makale Adı :

 Effect Of Thermal Treatment On Microbiological, Physicochemical And Structural Properties Of High Pressure Homogenised Hazelnut Beverage

Yazar Adı :

 Atalar İlyas, Gül Osman, Mortaş Mustafa, Gül Latife Betül, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Quality Assurance And Safety Of Crops Foods

Özgün Makale

 


2019, 10

Makale Adı :

 Düşük Ve Yüksek Isıl İşlem Uygulanmış Fındık İçeceklerinin Depolama Stabiliteleri

Yazar Adı :

 Atalar İlyas, Gül Osman, Gül Latife Betül, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Gıda / The Journal Of Food

Özgün Makale

 


2019, 10

Makale Adı :

 Effect Of Different Binders On Reconstitution Behaviors And Physical, Structural, And Morphological Properties Of Fluidized Bed Agglomerated Yoghurt Powder

Yazar Adı :

 Atalar İlyas, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Dryıng Technology

Özgün Makale

 

2019

Makale Adı :

 Effect Of Multi-Pass High Pressure Homogenization On Physicochemical Properties Of Hazelnut Milk From Hazelnut Cake: An İnvestigation By Response Surface Methodology

Yazar Adı :

 Gül Osman, Atalar İlyas, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Journal Of Food Processing And Preservation

Özgün Makale

 


2018, 5

Makale Adı :

 The Combined Effect Of Probiotic Cultures And İncubation Final Ph On The Quality Of Buffalo Milk Yogurt During Cold Storage

Yazar Adı :

 Akgün Abdullah, Yazıcı Fehmi, Güleç Hacı Ali

Dergi Adı :

 Food Science Nutrition

Özgün Makale

 


2018, 3

Makale Adı :

 Effect Of Ultrasound Treatment On The Properties Of Nano-Emulsion Films Obtained From Hazelnut Meal Protein And Clove Essential Oil

Yazar Adı :

 Gül Osman, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Beşir Ayşegül, Atalar İlyas, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Ultrasonıcs Sonochemıstry

Özgün Makale

 


2018, 3

Makale Adı :

 Effect Of Ultrasound Treatment On The Properties Of Nano-Emulsion Films Obtained From Hazelnut Meal Protein And Clove Essential Oil

Yazar Adı :

 Gül Osman, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Beşir Ayşegül, Atalar İlyas, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Ultrasonics Sonochemistry

Özgün Makale

 


2018, 3

Makale Adı :

 Application Of Topsıs Methodology To Determine Optimum Hazelnut Cake Concentration And High Pressure Homogenization Condition For Hazelnut Milk Production Based On Physicochemical, Structural And Sensory Properties

Yazar Adı :

 Gül Osman, Atalar İlyas, Mortaş Mustafa, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Journal Of Food Measurement And Characterization

Özgün Makale

 


2018, 12

Makale Adı :

 The Combined Effect Of Probiotic Cultures And İncubation Final Ph On The Quality Of Buffalo Milk Yogurt During Cold Storage

Yazar Adı :

 Akgün Abdullah, Yazıcı Fehmi, Güleç Hacı Ali

Dergi Adı :

 Food Science Nutrition

Özgün Makale

 

2018, 1

Makale Adı :

 Influence Of Top Spray Fluidized Bed Agglomeration Conditions On The Reconstitution Property And Structure Modification Of Skim Yoghurt Powder

Yazar Adı :

 Atalar İlyas, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Journal Of Food Processing And Preservation

Özgün Makale

 


2018, 1

Makale Adı :

 Effect Of High Pressure Homogenization (Hph) On Microstructure And Rheological Properties Of Hazelnut Milk

Yazar Adı :

 Gül Osman, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Mortaş Mustafa, Atalar İlyas, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Innovative Food Science Emerging Technologies

Özgün Makale

 


2017, 6

Makale Adı :

 Evaluation Of Color, Lipid Oxidation And Microbial Quality İn Meatballs Formulated With Bee Pollen During Frozen Storage

Yazar Adı :

 Turhan Sadettin, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Mortaş Mustafa, Yazıcı Fehmi, Gençcelep Hüseyin

Dergi Adı :

 Journal Of Food Processing And Preservation

Özgün Makale

 


2017, 6

Makale Adı :

 Effect Of Brewing Process And Sugar Content On 5-Hydroxymethylfurfural And Related Substances From Turkish Coffee

Yazar Adı :

 Mortaş Mustafa, Gül Osman, Yazıcı Fehmi, Dervişoğlu Muhammet

Dergi Adı :

 International Journal Of Food Properties

Özgün Makale

 


2017, 5

Makale Adı :

 Effect Of Reduced Fat Content On The Physicochemical And Microbiological Properties Of Buffalo Milk Yoghurt

Yazar Adı :

 Akgün Abdullah, Yazıcı Fehmi, Güleç Hacı Ali

Dergi Adı :

 Lwt - Food Science And Technology

Özgün Makale

 


2016, 12

Makale Adı :

 Comparative Analysis Of Aflatoxin M1 İn Marketed Butter By Elısa And Hplc

Yazar Adı :

 Aksoy Abdurrahman, Atmaca Enes, Yazıcı Fehmi, Güvenç Dilek, Gül Osman, Dervişoğlu Muhammet

Dergi Adı :

 Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi

Özgün Makale

 


2016, 1

Makale Adı :

 Evaluation Of The Nutritional And Storage Quality Of Meatballs Formulated With Bee Pollen

Yazar Adı :

 Turhan Sadettin, Yazıcı Fehmi, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Mortaş Mustafa, Gençcelep Hüseyin

Dergi Adı :

 Korean Journal For Food Science Of Animal Resources

Özgün Makale

 


2014, 8

Makale Adı :

 Natamycin Content And Quality Evaluation Of Yoghurt From Small And Large Scale Brands İn Turkey

Yazar Adı :

 Dervişoğlu Muhammet, Gül Osman, Aydemir Oğuz, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Food Additives & Contaminants: Part B

Özgün Makale

 


2014, 3

Makale Adı :

 New Approaches To Determination Of Hmf

Yazar Adı :

 Oral Rasim Alper, Mortaş Mustafa, Doğan Mahmut, Sarıoğlu Kemal, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Food Chemistry

Özgün Makale

 


2014, 1

Makale Adı :

 Toxic And Essential Elements İn Butter From The Black Sea Region Turkey

Yazar Adı :

 Dervişoğlu Muhammet, Gül Osman, Yazıcı Fehmi, Güvenç Dilek, Atmaca Enes, Aksoy Abdurrahman

Dergi Adı :

 Food Additives & Contaminants: Part B

Özgün Makale

 


2013, 8

Makale Adı :

 Levels Of Organochlorine Pesticide Residues İn Butter Samples Collected From The Black Sea Region Of Turkey

Yazar Adı :

 Güvenç Dilek, Dervişoğlu Muhammet, Gül Osman, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Bulletin Of Environmental Contamination And Toxicology

Özgün Makale

 


2013, 1

Makale Adı :

 Effect Of Whey Ph At Drainage On Physicochemical Biochemical Microbiological And Sensory Properties Of Mozzarella Cheese Made Frombuffalo Milk During Refrigerated Storage

Yazar Adı :

 Yazıcı Fehmi, Dervişoğlu Muhammet, Akgün Abdullah, Aydemir Oğuz

Dergi Adı :

 Journal Of Daıry Scıence

Özgün Makale

 

2010, 11

Makale Adı :

 A Survey On Selected Chemical Biochemical And Sensory Properties Of Kescheese A Traditional Turkish Cheese

Yazar Adı :

 Dervişoğlu Muhammet, Tarakçı Zekai, Aydemir Oğuz, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Internatıonal Journal Of Food Propertıes

Özgün Makale

 

2009

Makale Adı :

 Partial Purification Of Pepsin From Turkey Proventriculus

Yazar Adı :

 Temiz Hasan, Okumuş Emin, Aykut Umut, Dervişoğlu Muhammet, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 World Journal Of Microbiology And Biotechnology

Özgün Makale

 


2008, 9

Makale Adı :

 Effect Of The Addition Of Blueberries On Selected Physicochemical Andsensory Properties Of Yoghurts

Yazar Adı :

 Asuman Cinbaş, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Food Technology And Bıotechnology

Özgün Makale

 

2008

Makale Adı :

 Impact Of Whey Ph At Drainage On The Physicochemical Sensory Andfunctional Properties Of Mozzarella Cheese Made From Buffalo Milk

Yazar Adı :

 Yazıcı Fehmi, Akbulut Çağım

Dergi Adı :

 Journal Of Agrıcultural And Food Chemıstry

Özgün Makale

 

2007

Makale Adı :

 Note The Effect Of Citrus Fibre On The Physical Chemical And Sensoryproperties Of İce Cream

Yazar Adı :

 Dervişoğlu Muhammet, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Food Scıence And Technology Internatıonal

Özgün Makale

 

2006, 4

Makale Adı :

 Physical Chemical Nutritional And Organoleptic Characteristics Of Fruit Added Yogurts

Yazar Adı :

 Ayar Ahmet, Sert Durmuş, Kalyoncu Hakkı, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Journal Of Food Technology

Özgün Makale

 

2006

Makale Adı :

 Effect Of Heat Treatment And Starter Culture On Proteolysis Andlipolysis Of Kulek Cheese During Ripening

Yazar Adı :

 Dervişoğlu Muhammet, Yazıcı Fehmi, Aydemir Oğuz

Dergi Adı :

 Italıan Journal Of Food Scıence

Özgün Makale

 

2006

Makale Adı :

 A Survey On The Some Chemical And Biochemical Properties Of Civilcheese A Traditional Turkish Cheese

Yazar Adı :

 Şengül Mustafa, Gürses Ahmet, Dervişoğlu Muhammet, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Internatıonal Journal Of Food Propertıes

Özgün Makale

 

2006

Makale Adı :

 The Effect Of Soy Protein Concentrate Addition On The Physical Chemical And Sensory Properties Of Strawberry Flavored İce Cream

Yazar Adı :

 Dervişoğlu Muhammet, Yazıcı Fehmi, Aydemir Oğuz

Dergi Adı :

 European Food Research And Technology

Özgün Makale

 

2005, 8

Makale Adı :

 Production Of A High Nutritional Value Aromatised Yogurt With Theaddition Of Non Fat Wheat Germ

Yazar Adı :

 Ayar Ahmet, Elgün Adem, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Australıan Journal Of Daıry Technology

Özgün Makale

 

2005, 4

Makale Adı :

 A Note On The Total And Heme İron Contents Of Ready To Eat Doner Kebabs

Yazar Adı :

 Turhan Sadettin, Boğaçhan Altunkaynak, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Meat Scıence

Özgün Makale

 

2004, 6

Makale Adı :

 Effect Of Ph On Rnicroflora Of Civil Cheese During Refrigerated Storage

Yazar Adı :

 Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Acta Alımentarıa

Özgün Makale

 

2004, 6

Makale Adı :

 Effect Of Some Protein Based Fat Replacers On Physical Chemical Textural And Sensory Properties Of Strained Yoghurt

Yazar Adı :

 Yazıcı Fehmi, Akgün Abdullah

Dergi Adı :

 Journal Of Food Engıneerıng

Özgün Makale

 

2004, 5

Makale Adı :

 Effect Of Ph Adjustment On Some Chemical Biochemical And Sensoryproperties Of Civil Cheese During Storage

Yazar Adı :

 Yazıcı Fehmi, Dervişoğlu Muhammet

Dergi Adı :

 Journal Of Food Engıneerıng

Özgün Makale

 

2003, 3

Makale Adı :

 Proteolysis İn Golot Cheese

Yazar Adı :

 Yazıcı Fehmi, Dervişoğlu Muhammet

Dergi Adı :

 Acta Alımentarıa

Özgün Makale

 

2002, 9

Makale Adı :

 Utilization Of Soy Yoghurt İn Tarhana Production

Yazar Adı :

 Koca Ahmet Faik, Yazıcı Fehmi, Anıl Münir

Dergi Adı :

 European Food Research And Technology

Özgün Makale

 

2002, 10

Makale Adı :

 Ripening Changes Of Kulek Cheese İn Wooden And Plastic Containers

Yazar Adı :

 Dervişoğlu Muhammet, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Journal Of Food Engıneerıng

Özgün Makale

 

2001, 5

Makale Adı :

 Shelf Life Of Refrigerated Raw Anchovy Engraulis Encrasicholus Patties

Yazar Adı :

 Turhan Sadettin, Evren Mustafa, Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 E.u. Journal Of Fisheries & Aquatic Sciences

Özgün Makale

 

2001

Makale Adı :

 Formulation And Processing Of A Heat Stable Calcium Fortified Soy Milk

Yazar Adı :

 Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Journal Of Food Scıence

Özgün Makale

 

1997

Makale Adı :

 Fermentation And Properties Of Calcium Fortified Soy Milk Yogurt

Yazar Adı :

 Yazıcı Fehmi

Dergi Adı :

 Journal Of Food Scıence

Özgün Makale

 

1997

Bilgi Yıl, Ay

Bildiri Adı :

 Gıda Endüstrisinde Moleküler Baskılama Teknolojisi

Yazar Adı :

 Beşir Ayşegül, Yazıcı Fehmi

Etkinlik Adı :

 Kromatografi 2016

Ulusal

 

Poster

 

Türkçe

2016, 08

Bildiri Adı :

 Investigating the effect of fortification hazelnut milk on the physicochemical, microbiological and sensory properties of yoghurt-like product

Yazar Adı :

 Gül Osman, Atalar İlyas, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Mortaş Mustafa, Gül Latife Betül, Yazıcı Fehmi

Etkinlik Adı :

 The 4th International Symposium on Traditional Foods From Adriaticto Caucasus

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2018, 04

Bildiri Adı :

 Effect of low and high temperature on the properties of hazelnut milk obtained from hazelnut cake

Yazar Adı :

 Atalar İlyas, Gül Osman, Mortaş Mustafa, Yazıcı Fehmi

Etkinlik Adı :

 The 4th International Symposium on Traditional Foods From Adriaticto Caucasus

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2018, 04

Bildiri Adı :

 Comparative Analysis of Aflatoxin M1 in Marketed Butter by ELISA and HPLC

Yazar Adı :

 Aksoy Abdurrahman, Atmaca Enes, Yazıcı Fehmi, Güvenç Dilek, Gül Osman, Dervişoğlu Muhammet

Etkinlik Adı :

 3rd International VetIstanbul Group Congress 2016

Uluslararası

 

Sözlü Bildiri

 

İngilizce

2016, 05

Bildiri Adı :

 Hazelnut Milk From Hazelnut Cake and Development of HazelnutMilk-based Dairy Products

Yazar Adı :

 Gül Osman, Atalar İlyas, Mortaş Mustafa, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Kurt Abdullah, Yazıcı Fehmi

Etkinlik Adı :

 IX. International Congress on Hazelnut

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2017, 08

Bildiri Adı :

 Hazelnut Milk From Hazelnut Cake and Development of Hazelnut Milk-based Dairy Products

Yazar Adı :

 Gül Osman, Atalar İlyas, Mortaş Mustafa, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Kurt Abdullah, Yazıcı Fehmi

Etkinlik Adı :

 IX. International Congress on Hazelnut

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2017, 08

Bildiri Adı :

 Hazelnut Milk from Hazelnut Cake and Development of Hazelnut Milk-Based Dairy Products

Yazar Adı :

 Gül Osman, Atalar İlyas, Mortaş Mustafa, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Kurt Abdullah, Yazıcı Fehmi

Etkinlik Adı :

 IX.International Congress on Hazelnut

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2017, 08

Bildiri Adı :

 Effects of Concentration and High Pressure Homogenization on Hazelnut Milk from Cold Press Hazelnut Oil Cake

Yazar Adı :

 Gül Osman, Mortaş Mustafa, Atalar İlyas, Dervişoğlu Muhammet, Yazıcı Fehmi

Etkinlik Adı :

 ISEKI_Food Conference 2016

Uluslararası

 

Tam metin bildiri

 

İngilizce

2016, 08

Bildiri Adı :

 A New Colorimetric Method From Qualitative to Quantitative

Yazar Adı :

 Beşir Ayşegül, Yazıcı Fehmi, Mortaş Mustafa, Gül Osman

Etkinlik Adı :

 International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2019, 12

Bildiri Adı :

 A New Colorimetric Method From Qualitative to Quantitative

Yazar Adı :

 Beşir Ayşegül, Yazıcı Fehmi, Mortaş Mustafa, Gül Osman

Etkinlik Adı :

 International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2019, 12

Bildiri Adı :

 A New Colorimetric Method From Qualitative to Quantitative

Yazar Adı :

 Beşir Ayşegül, Yazıcı Fehmi, Mortaş Mustafa, Gül Osman

Etkinlik Adı :

 International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2019, 12

Bildiri Adı :

 A New Colorimetric Method From Qualitative to Quantitative

Yazar Adı :

 Beşir Ayşegül, Yazıcı Fehmi, Mortaş Mustafa, Gül Osman

Etkinlik Adı :

 International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2019, 12

Bildiri Adı :

 A New Colorimetric Method From Qualitative to Quantitative

Yazar Adı :

 Beşir Ayşegül, Yazıcı Fehmi, Mortaş Mustafa, Gül Osman

Etkinlik Adı :

 International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences

Uluslararası

 

Özet bildiri

 

İngilizce

2019, 12

Bildiri Adı :

 Elektrohidrodinamik Atomizasyonun Gıda Alanındaki Uygulamaları

Yazar Adı :

 Beşir Ayşegül, Yazıcı Fehmi

Etkinlik Adı :

 Türkiye 12. Gıda Kongresi

Ulusal

 

Poster

 

Türkçe

2016, 10

Bildiri Adı :

 Traditional Sweet Water Buffalo Turkish Delight

Yazar Adı :

 Bircan Merve, Yazıcı Fehmi

Etkinlik Adı :

 The 3rd International Symposium on Tradional Foods from Adriatic to Caucasus

Uluslararası

 

Tam metin bildiri

 

İngilizce

2015, 01

Bildiri Adı :

 Evaluation of Colour Lipid oxidation and Microbial Quality in Akçaabat meatballs Formulated with Bee Pollen during Frozen Sorage

Yazar Adı :

 Turhan Sadettin, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Mortaş Mustafa, Yazıcı Fehmi, Gençcelep Hüseyin

Etkinlik Adı :

 The 3rd International Symposium on Tradional Foods from Adriatic to Caucasus

Uluslararası

 

Poster

 

İngilizce

2015, 01

Bildiri Adı :

 Evaluation of the nutritional Storage Quality of Akçaabat meatballs Formulated with Bee Pollen

Yazar Adı :

 Turhan Sadettin, Yazıcı Fehmi, Sarıcaoğlu Furkan Türker, Mortaş Mustafa, Gençcelep Hüseyin

Etkinlik Adı :

 The 3rd International Symposium on Tradional Foods from Adriatic to Caucasus

Uluslararası

 

Poster

 

İngilizce

2015, 01

Bilgi Yıl, Ay

Patent Adı :

 Fındık Sütü

Başvuru Sahipleri :

 Osman Gül, Mustafa Mortaş, İlyas Atalar, Muhammet Dervişoğlu, Fehmi Yazıcı

Buluş Sahipleri :

 Osman Gül, Mustafa Mortaş, Fehmi Yazıcı, Muhammet Dervişoğlu, İlyas Atalar

2017

 

2013/08133

 

SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

 

Ulusal

2017

Patent Adı :

 Furfural Belirleyici

Başvuru Sahipleri :

 Mustafa Mortaş, Osman Gül, Fehmi Yazıcı

Buluş Sahipleri :

 Mustafa Mortaş, Fehmi Yazıcı, Osman Gül

2016

 

2014/01009

 

SECTION C - CHEMISTRY; METALLURGY

 

Ulusal

2016

Bilgi Yıl, Ay

Proje Adı :

 Acılı ayran üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması

04.07.2014

 

23.03.2016

 

Yürütücü

 

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

 

ULUSAL

2016, 03

Proje Adı :

 Propolisin yoğurt üretiminde kullanılması

03.07.2013

 

27.01.2016

 

Yürütücü

 

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

 

ULUSAL

2016, 01

Proje Adı :

 Değişik üretim yöntemleri ile üretilmiş kefirin bal ile tatlandırılması

05.07.2012

 

Yürütücü

 

ARAŞTIRMA PROJESİ

 

ULUSAL

2012, 07

Proje Adı :

 Türkiye de değişik yörelerden toplanan balların karakterizasyonu ve toz bal üretimi

07.07.2011

 

14.10.2014

 

Yürütücü

 

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

 

ULUSAL

2014, 10

Proje Adı :

 Krem Bal üretim standardizasyonu

08.07.2009

 

04.08.2016

 

Yürütücü

 

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

 

ULUSAL

2016, 08

Proje Adı :

 Bafra Manda Lokumunun üretiminde kullanılan kaymağın raf ömrünün belirlenmesi

12.07.2007

 

14.01.2009

 

Yürütücü

 

ARAŞTIRMA PROJESİ

 

ULUSAL

2009, 01

Proje Adı :

 Karadeniz Bölgesi nde üretilen tereyağlarının kimyasal mikrobiyolojik özellikleri ile organik klorlu pestisid ve ağır metal düzeylerinin belirlenmesi

11.07.2007

 

09.01.2009

 

Yürütücü

 

ARAŞTIRMA PROJESİ

 

ULUSAL

2009, 01

Proje Adı :

 Geleneksel Bafra Manda Kömüş Yoğurdunun Teknolojik Standardizasyonu

08.07.2004

 

12.01.2006

 

Yürütücü

 

ARAŞTIRMA PROJESİ

 

ULUSAL

2006, 01

Proje Adı :

 Samsun un Bafra ilçesi Göller Yöresi nde Kızılırmak Deltası elde edilen manda sütlerinin Mozzarella peyniri yapımına uygunluğu ve üretim aşamalarının standardizasyonu

07.07.2004

 

12.01.2005

 

Yürütücü

 

ARAŞTIRMA PROJESİ

 

ULUSAL

2005, 01

Proje Adı :

 Bazı Yağ Yerine Geçen Maddelerin Süzme Yoğurt Üretiminde Kullanımı

05.07.2000

 

09.01.2002

 

Yürütücü

 

ARAŞTIRMA PROJESİ

 

ULUSAL

2002, 01

Proje Adı :

 Bazı Yağ İkame Edici Maddelerin Beyaz Peynir Üretiminde Kullanımı

01.07.1999

 

01.01.2001

 

Yürütücü

 

ARAŞTIRMA PROJESİ

 

ULUSAL

2001, 01

Proje Adı :

 Samsun un Bafra ilçesi Göller Yöresi nde Kızılırmak Deltası elde edilen manda sütlerinin Mozzarella peyniri yapımına uygunluğu ve üretim aşamalarının standardizasyonu

Danışman

 

TÜBİTAK PROJESİ

 

ULUSAL

Proje Adı :

 Fındık sütü üretimi için proses optimizasyonu

28.03.2016

 

29.11.2017

 

Yürütücü

 

Diğer (Ulusal)

 

ULUSAL

2017, 11

Proje Adı :

 Standardize Fındık Sütü Üretimi ve Yoğurt Üretiminde Kullanımı

Proje Konusu :

 Araştırma Projesi

15.11.2014

 

15.02.2017

 

Yürütücü

 

-Tübitak 1001

 

ULUSAL

2017, 02

Proje Adı :

 Fındık Sütünün Tatlı Üretiminde Uygunluğunun Araştırılması

Proje Konusu :

 Fındıktan süt üretimi

13.03.2017

 

22.03.2018

 

Yürütücü

 

ARAŞTIRMA PROJESİ

 

ULUSAL

2018, 03

Proje Adı :

 Fındık Sütü Üretimi için Proses Optimizasyonu

Proje Konusu :

 Benzer Destek Projesi

15.03.2016

 

29.11.2017

 

Yürütücü

 

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

 

ULUSAL

2017, 11

Bilgi Yıl, Ay

Yayın Yeri :

 Journal Of Agrıcultural And Food Chemıstry

Uluslararası

 

Dergi

 

Journal Of Agrıcultural And Food Chemıstry

 

İngilizce

 

SCI-Expanded

 

2017

2017

Bilgi Yıl, Ay

Tez Adı :

 ACILI AYRAN ÜRETİMİ VE BAZI ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Yazar :

 Furkan AKÇAY

2016

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Üniversite Dışı

 

TÜRKİYE

2016

Tez Adı :

 Krem Bal üretim standardizasyonu

Yazar :

 Mustafa Mortaş

2016

 

Doktora

 

Tamamlandı

 

2016

Tez Adı :

 Bazı yağ yerine geçen maddelerin süzme yoğurt üretiminde kullanımı

Yazar :

 Abdullah AKGÜN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Diğer


2003

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2003

Tez Adı :

 Bazı yağ yerine geçen maddelerin beyaz peynir üretiminde kullanımı

Yazar :

 Umut AYKUT

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Diğer


2003

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2003

Tez Adı :

 Yoğurdun fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine yaban mersininin etkisi

Yazar :

 Asuman CİNBAŞ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Diğer


2005

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2005

Tez Adı :

 Serum ayırma ph'sının manda sütünden yapılan mozzarella peynirinin fizikokimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi

Yazar :

 Çağım AKBULUT

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2007

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2007

Tez Adı :

 Geleneksel Bafra manda (kömüş) yoğurdunun teknolojik standardizasyonu

Yazar :

 Abdullah AKGÜN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2009

 

Doktora

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2009

Tez Adı :

 Standart 5-hidroksimetilfurfural (5-HMF) tayin yönteminde kullanılan ısıl işlem ve asit uygulamasının etkisinin belirlenmesi

Yazar :

 Mustafa MORTAŞ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2010

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2010

Tez Adı :

 Bafra manda lokumunun üretiminde kullanılan kaymağın raf ömrünün belirlenmesi

Yazar :

 Merve BİRCAN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2011

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2011

Tez Adı :

 Propolisin yoğurt üretiminde kullanılması

Yazar :

 Fatma ÇİFCİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2015

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2015

Tez Adı :

 Krem bal üretim parametrelerinin optimizasyonu

Yazar :

 Mustafa MORTAŞ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2016

 

Doktora

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2016

Tez Adı :

 Acılı ayran üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması

Yazar :

 Furkan AKÇAY

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2016

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2016

Tez Adı :

 Kara turpun (raphanus sativus l. niger) bazı biyoaktif bileşenlerinin ekstraksiyonu

Yazar :

 Merve SOLMAZ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2017

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2017

Tez Adı :

 Ultrasonik nozulun maviyemiş (vaccinium corymbosum l.) tozu ve mikrokapsülü üretiminde kullanımı

Yazar :

 Feyza TATAR TURAN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2017

 

Doktora

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2017

Tez Adı :

 İnstant yoğurt tozu üretim koşullarının optimizasyonu

Yazar :

 İlyas ATALAR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2018

 

Doktora

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2018

Tez Adı :

 The effect of addition of fruits on the physicochemical, sensory, and microbiological properties of ayran

Yazar :

 Jıhad JALAL

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2018

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2018

Tez Adı :

 Fındık sütünden muhallebi üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması

Yazar :

 Duygu ERSÖZ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

 

Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı


2019

 

Yüksek Lisans

 

Tamamlandı

 

Yurt İçi

 

Türkiye

2019

Bilgi Yıl, Ay

Ders Adı :

 Gıda Biyokimyası

Lisans

 

Akademik yıl: 2015-2016

 

Türkçe


Ders saati: 2

 

2016-01-08 13:20:03

 

2016-01-08 13:20:03

 

2015-2016

Ders Adı :

 Gıda Kimyası Iı

Lisans

 

Akademik yıl: 2015-2016

 

Türkçe


Ders saati: 3

 

2016-01-08 13:19:51

 

2016-01-08 13:19:51

 

2015-2016

Ders Adı :

 Gıda Kimyası I

Lisans

 

Akademik yıl: 2015-2016

 

Türkçe


Ders saati: 3

 

2016-01-08 13:19:39

 

2016-01-08 13:19:39

 

2015-2016

Ders Adı :

 Teknik İngilizce Iı

Lisans

 

Akademik yıl: 2015-2016

 

Türkçe


Ders saati: 2

 

2016-01-08 13:19:22

 

2016-01-08 13:19:22

 

2015-2016

Ders Adı :

 Teknik İngilizce I

Lisans

 

Akademik yıl: 2015-2016

 

Türkçe


Ders saati: 2

 

2016-01-08 13:19:03

 

2016-01-08 13:19:03

 

2015-2016

Ders Adı :

 Teknik İngilizce Iı

Lisans

 

Akademik yıl: 2013-2014

 

Türkçe


Ders saati: 1

 

2014-03-06 09:27:16

 

2014-03-06 09:27:16

 

2013-2014

Ders Adı :

 Teknik İngilizce I

Lisans

 

Akademik yıl: 2013-2014

 

Türkçe


Ders saati: 1

 

2014-03-06 09:26:49

 

2014-03-06 09:26:49

 

2013-2014

Ders Adı :

 Gıda Biyokimyası

Lisans

 

Akademik yıl: 2013-2014

 

Türkçe


Ders saati: 1

 

2014-03-06 09:26:29

 

2014-03-06 09:26:29

 

2013-2014

Ders Adı :

 Gıda Kimyası Iı

Lisans

 

Akademik yıl: 2013-2014

 

Türkçe


Ders saati: 1

 

2014-03-06 09:26:05

 

2014-03-06 09:26:05

 

2013-2014

Ders Adı :

 Gıda Kimyası I

Lisans

 

Akademik yıl: 2013-2014

 

Türkçe


Ders saati: 3

 

2014-03-06 09:25:42

 

2014-03-06 09:25:42

 

2013-2014

2019
  • 2015
    - 2016

    Ösym İl Sınav Koordinatörü

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Mühendislik Fakültesi

  • 2013
    - 2016

    Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanlığı

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Mühendislik Fakültesi

    Gıda Mühendisliği Bölümü

    Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

  • 2012
    - 2015

    Bilimsel Araştırmalar Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörü

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Mühendislik Fakültesi

    Gıda Mühendisliği Bölümü

    Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

  • 2010

    Profesör

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Mühendislik Fakültesi

    Gıda Mühendisliği Bölümü

    Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

  • 2010
    - 2016

    Dekan

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Mühendislik Fakültesi

    Gıda Mühendisliği Bölümü

  • 2009
    - 2010

    Dekan Yardımcısı

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Mühendislik Fakültesi

    Gıda Mühendisliği Bölümü

  • 2004
    - 2010

    Doçent

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Mühendislik Fakültesi

    Gıda Mühendisliği Bölümü

    Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

  • 1997
    - 2004

    Yardımcı Doçent

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

    Mühendislik Fakültesi

    Gıda Mühendisliği Bölümü

    Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

  • 1992
    - 1996

    Araştırma Görevlisi

    Ohio State University

    College Of Food, Agricultural, And Environmental Sciences

    Food Science And Technology

    Food Technology

Ders Notları

Ders Kodu Ders Adı Hafta Ders Notları
GMB212 Biyokimya 1 1 Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 2 2. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 3 3. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 4 4. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 5 5. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 6 6. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 7 7. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 8 8. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 9 9. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 10 10. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 11 11. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 12 12. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 13 13. Hafta.pptx
GMB212 Biyokimya 14 14. Hafta.pptx
Ders Kodu Ders Adı Hafta Ders Notları
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 1 1. Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 2 2. Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 3 3. Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 4 4. Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 5 5. Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 6 6. Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 7 7. Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 8 8. Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 9 9 Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 10 10 Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 11 11 Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 12 12 Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 13 13 Hafta.pptx
GMB641 Kalite Yönetim Sistemleri* 14 14 Hafta.pptx
Ders Kodu Ders Adı Hafta Ders Notları
GMB719 Süt Kimyası 1 1. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 2 2. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 3 3. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 4 4. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 5 5. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 6 6. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 7 7. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 8 8. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 9 9. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 10 10. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 11 11. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 12 12. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 13 13. Hafta.pptx
GMB719 Süt Kimyası 14 14. Hafta.pptx
Ders Kodu Ders Adı Hafta Ders Notları
GMB201 Gıda Kimyası - I 1 Giriş.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 2 2. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 3 3. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 4 4. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 5 5. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 6 6. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 7 7. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 8 8. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 9 9. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 10 10. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 11 11. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 12 12. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 13 13. hafta.pptx
GMB201 Gıda Kimyası - I 14 14. hafta.pptx
Ders Kodu Ders Adı Hafta Ders Notları
GMB202 Gıda Kimyası - II 1 1. Hafta Giriş.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 2 2. Hafta Giri.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 3 3. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 4 4. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 5 5. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 6 6. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 7 7. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 8 8. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 9 9. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 10 10. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 11 11. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 12 12. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 13 13. Hafta.pptx
GMB202 Gıda Kimyası - II 14 14. Hafta.pptx
Ders Kodu Ders Adı Hafta Ders Notları
GMB411 Süt Teknolojisi 1 Giriş.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 2 2. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 3 3. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 4 4. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 5 5. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 6 6. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 7 7. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 8 8. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 9 9. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 10 10. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 11 11. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 12 12. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 13 13. hafta.pptx
GMB411 Süt Teknolojisi 14 14. hafta.pptx
Ders Kodu Ders Adı Hafta Ders Notları
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 1 giriş.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 2 2. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 3 3. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 4 4. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 5 5. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 6 6. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 7 7. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 8 8. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 9 9. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 10 10. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 11 11. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 12 12. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 13 13. Hafta.pptx
GMB442 Gıda ve Tüketici (TS 9) 14 14. Hafta.pptx
Ders Kodu Ders Adı Hafta Ders Notları
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 1 1. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 2 2. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 3 3. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 4 4. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 5 5. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 6 6. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 7 7. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 8 8. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 9 9. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 10 10. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 11 11. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 12 12. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 13 13. Hafta.pptx
MUH301 Girişimcilik ve Yenilikcilik 14 14. Hafta.pptx
Yöksis Bilgilerinin Senkronizasyonu

İletişim Bilgileri

Adres:
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Binası Kurupelit Kampüsü, 55139 Atakum / SAMSUN
Telefon:
(362) 312 19 19
Eposta:
iletisim@omu.edu.tr