Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Özkaya Durlu, F., Coşansu, S., ve Ayhan, K. ''Her Yönüyle Gıda'' Sidas Medya Ltd. Şti., 2013, İzmir.
Altan,A., 2003, Özel Gıdalar Teknolojisi, Çukurova Üni. Yayınları, Adana.
Dersin İçeriği
Şeker teknolojisi, Kakao ve çikolata teknolojisi, Marşmelov, Nugat, Jöle, Sert Şeker, Çikolata, Tahin, Tahin Helvası, Lokum, Cezerye, Pekmez, Pestil, Kahve, Ketçap, mayonez, hazır çorba, Cezerye, cevizli sucuk ve pestil üretimi
Dersin Amacı
Özel gıda ürünleri dersinde, şeker, kakao, çikolata, şekerleme, çay ve kahve, tahin, tahin helva, diyet ürünleri, bebek mamaları ve sporcu gıdaları gibi ürünlerin gıda üretim süreçleri öğretilmektedir. Öğrencilerin bu ürünlerin üretim tekniklerini, kalite standartlarını ve mevzuatlarını öğrenmesi hedeflenmektedir.