1 |
Beslenme ve sağlık ilişkisi Besin grupları, içerikleri, çeşitli yaşlarda tüketilmesi önerilen miktarlar, besin değerlerini koruma yöntemleri |
|
|
|
2 |
Karbonhidratlar; tanımı, sınıflandırılması, besinlerdeki dağılımı, günlük gereksinim |
|
|
|
3 |
Proteinler; tanımı, özellikleri, kaynakları, gereksinimi enerji; tanımı, kaynakları, enerji gereksnmesi |
|
|
|
4 |
Lipidler; tanımı, sınıflandırılması, besin kaynakları, sağlık önemi, günlük gereksinim |
|
|
|
5 |
Vitaminler; sınıflandırılması, özellikleri, eksiklik ve fazlalığı sorunları, günlük gereksinim, besin kaynakları |
|
|
|
6 |
Mineraller ve eser elementler; sınıflandırılması, özellikleri, eksiklik ve fazlalığı sorunları, günlük gereksinim, besin kaynakları |
|
|
|
7 |
Çeşitli yaş gruplarında beslenme. Yetişkinlerde sık rastlanan beslenme ile ilgili kronik dejeneratif hastalıklar ve beslenme yetersizliği sorunları |
|
|
|
8 |
Vücut ağırlığının denetimi; beslenme durumunun değerlendirilmesi, zayıflık,şişmanlık, nedenleri, yaşlılarda beslenme ilkeleri |
|
|
|
9 |
Vize Haftası |
|
|
|
10 |
Diyabet, tanımı, tipleri, nedenleri, beslenme tedavisi |
|
|
|
11 |
Kalp-damar hastalıkları, nedenleri, sınıflandırılması, beslenme tedavisi |
|
|
|
12 |
Kanser; tanımı, nedenleri, beslenme ilişkisi |
|
|
|
13 |
Kemik ve eklem hastalıkları, tanımı, nedenleri, sınıflandırılması, beslenme tedavisi |
|
|
|
14 |
Nörodejeneratif hastalıklar ve demans; tanımı, sınıflandırılması, beslenme desteği |
|
|
|