Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İlkay Koca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Chocolate, Cocoa and Confectionery: Science and Technology. Third Edition. B.W.Minifie Avi Publishing

Dersin İçeriği

Bu dersin amacı şekerleme endüstrisinin temel prensiplerinin ve tanımlarının, bilimsel ve teknolojik açıdan şekerli ürünler üretiminin anlaşılmasının sağlanmasıdır.

Dersin Amacı

Şeker teknolojisi, Kakao ve çikolata, Kakao üretimi, Çikolata üretimi, Şekerlemerler, Şekerleme üretiminde kullanılan ingredientler ve üretim, Genel şekerli ürünler teknolojisi

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Şeker kaynakları
2 Şekerpancarından şeker üretimi
3 Şekerpancarından şeker üretimi sırasında meydana gelen atıklar ve değerlendirilmesi
4 Sakarozun özellikleri
5 Şeker kamışından şeker üretimi
6 Tatlandırıcılar
7 Pekmez üretimi
8 Tahin helvası üretimi
9 sınav
10 Lokum üretimi
11 Sert şeker üretimi
12 Yumuşak şeker üretimi
13 Kakao ve çikolata üretimi
14 Reçel üretimi
15 Bal